2017-02-08 07:00Bloggpost

Drivna entreprenörer, spännande idéer och innovation tillhör vardagen för kollegorna på Almi Företagspartner

null

På Almi Företagspartner finns det mängder av drivna rådgivare som alla strävar efter att ge dig bästa möjliga vägledning i ditt entreprenörskap. Under de kommande veckorna kommer du få lära känna några av våra finansieringsrådgivare på Almi Stockholm Sörmland, som arbetar med alltifrån mentorprogram och olika seminarier, till att driva miljö- och hållbarhetsfrågor.

Rachel Lahdo Ghareb är finansieringsrådgivare och ansvarig för Mentorprogrammet i Stockholms län. Hon är utbildad civilekonom med inriktning internationell ekonomi och har tidigare arbetat som löneadministratör, lärarvikarie i företagsekonomi och som ekonomiansvarig på LUTAB. 2009 började Rachel på Almi och drivs av mötet med nya, engagerade entreprenörer.

Berätta om din roll som ansvarig för Mentorprogrammet!
– I mina arbetsuppgifter ingår bland annat att rekrytera och intervjuar mentorer och adeptföretag. Jag planerar olika gruppstarter där varje grupp sträcker sig över ett år, med flera aktiviteter för deltagarna i form av handledningstillfällen och seminarier. Jag matchar sedan adepter med mentorer utifrån adepternas behov och önskemål, samt mentorernas erfarenhet. Man kan beskriva mig som spindeln i nätet som håller ihop och driver mentorprocessen framåt. Jag fungerar också som bollplank när adepterna eller mentorerna behöver.

Har du något exempel på en matchning som du är extra stolt över?
– Med 98 % nöjdhetsgrad hos de mentorer och adepter som gått mentorprogrammet har jag flera goda exempel. Däribland entreprenören Jennyfer Aydogdyeva, som sökte sig till Almi och Mentorprogrammet med målet att förbättra och effektivisera sin verksamhet Städfen, där hon främst ville växa i sin roll som vd. Hon matchades med mentorn Pia Ståhl, som har lång erfarenhet av att coacha ledare och chefer. Pia har under året lyckats förvandla Jennyfer till en fulländad, affärsmässig entreprenör, med en struktur och röd tråd som genomsyrar hela företaget. Det har lett till att företaget har ökat sin omsättning från sex till tio miljoner, samt ökat sina anställda från 30 till 40 personer. Det är fantastiskt tycker jag.

Vilka är egenskaper krävs för att kunna axla din yrkesroll?
– En förmåga att se adepternas behov och visioner för att kunna förstå och hjälpa dem på bästa sätt. God människokännedom och lång erfarenhet inom finansieringsbranschen är också positiva egenskaper. Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.