2017-06-19 11:24Bloggpost

Hans motiveras av varje entreprenörs företagsresa

null

Finansieringsrådgivaren Per Abrahamsson arbetar till vardags med att ge lovande företagare chansen att utveckla sin verksamhet. Hans största inspiration är att hitta nya lovande entreprenörer och att följa dem från idé till blomstrande verksamhet.
– Det är otroligt givande att med kunden titta på de olika möjligheter och hinder som finns på vägen, säger Per Abrahamsson.

Innan Per Abrahamsson blev finansieringsrådgivare på Almi i Sörmland arbetade han som kundansvarig på en bank. Han har haft stor nytta av sin dubbla examen som civil- och nationalekonom och har varit delaktig i en rad spännande projekt i rollen som finansieringsansvarig. Nu spenderar han i huvudsak sin tid med att analysera och se vilken potential olika affärsidéer har som är i behov av finansiering. Per inspireras av mötet med entreprenörerna bakom idéerna. Han är intresserad av att höra om deras visioner om hur deras verksamhet kan utvecklas vidare.
– Det är otroligt givande att med kunden titta på de olika möjligheterna, men också hinder som finns längs vägen. Det är en resa där vi tillsammans får fram en tydligare helhetsbild, säger Per.

Berätta om ett företag som du har hjälpt?
– Det får mig att tänka på tre idag väldigt framgångsrika företag som själva skapade en marknad för ett tydligt behov de såg. Gemensamt för dem var att de alla hade en lång och tuff start, där det saknades kapital för att köra igång. Tillsammans med banken fann vi en gemensam lösning som gjorde skillnad för bolagen. Att lyckas som entreprenör kan många gånger kräva stora summor kapital och ofta saknas just det, så att se hur lönsamma dessa entreprenörer är idag med sina företag känns stort.

Vilken skillnad kan Almi göra för entreprenörer?
– Det som särskiljer Almi från andra aktörer på marknaden är att först och främst fokusera på affärsidén och entreprenören bakom den. Vi kan därför många gånger göra skillnad för entreprenörerna, berättar Per.


Behöver du finansiering eller rådgivning i ditt entreprenörskap, besök oss här
http://www.almi.se/Stockholm-Sormland/

Kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Stockholm Sörmland
Maya Estelle, maya.estelle@almi.se, 0730-82 27 97


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.