2017-06-13 08:00Bloggpost

Sverige är ett drömland när det kommer till att starta och driva företag

null

På Almi Företagspartner finns det mängder av drivna rådgivare som alla strävar efter att ge entreprenörer bästa möjliga vägledning i sitt företagande. Här får du lära känna Azzam, en av våra affärsrådgivare på Almi Stockholm Sörmland.

Du är ansvarig för Årets Nybyggare Stockholm 2017, berätta lite om det.
– Årets Nybyggare är en utmärkelse för en entreprenör med utländsk bakgrund som under kort tid och med små resurser har startat ett företag. Dessa individer är med och skapar tillväxt i näringslivet med nya innovativa företag. Sverige är ett drömland när det kommer till att starta och driva företag och det vill vi att fler ska upptäcka. 

Vilka branscher har du expertis inom?
– Alla branscher skulle jag säga, men de flesta av mina företagare kommer från restaurang- och cafébranschen. Det är väldigt populärt att starta egna caféer och restauranger, har jag märkt. Jag har även en del kunder inom modebranschen, där min senaste kund lyckades väldigt bra med sin idé och har gjort en fantastisk resa. Där hjälpte jag till med affärsrådgivning, utveckling och finansiering, och nu även med marknadsföring och internationalisering.

Vad driver dig i ditt arbete som IFS-rådgivare?
– Klassisk fråga som kommer att få ett klassiskt svar – människorna. Det är en otrolig drivkraft att få träffa massa olika människor. Det låter kanske klyschigt, men det stämmer. Unga, vuxna, gamla, pigga, inspirerande människor. Jag har varje dag lyxen att få höra så många härliga idéer, från vilka jag också lär mig mycket av, varje dag.

Behöver du finansiering eller rådgivning i ditt entreprenörskap, besök oss här:
http://www.almi.se/Stockholm-Sormland/

Nominera din kandidat till Årets Nybyggare i Stockholm och Sörmlands län här: 
https://goo.gl/LQAFNK

Kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Stockholm Sörmland:
Maya Estelle, 073-082 27 97, maya.estelle@almi.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.