2017-03-28 07:00Bloggpost

​Ta steget från idé till affärsidé

null

Innovation har gått från uppfinningar, patent och tekniska prylar till att handla om små förändringar i en affärsmodell eller nya synsätt. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan du ta ditt företag till en helt ny nivå.

Här kommer tre tips från vår innovationsrådgivare Christian Brantö på hur du påbörjar din innovationsresa.

Tänk stort börja smått.
– Tänk visionärt men glöm inte att bryta ned den visionära bilden till var ditt företag står idag och hur resan mot målet kommer att se ut. Många fastnar i utvecklandet för länge innan de ger sig ut på marknaden, det kostar mycket pengar innan din idé kan börja ge intäkter samtidigt som det ökar risken i projektet. Tänk på att mycket utveckling inte blir bra på första försöket.

Samarbeta tidigt med kunder och leverantörer.
– Inse att nästan alla kompetenta människor i världen finns utanför din egna organisation. Samarbeta tidigt med kunder och leverantörer, de kan ge perspektiv ni själva missar.

Våga!
– Att jobba med innovation och förändring är en överlevnadsfråga för ditt företag. Var lyhörda mot omvärlden, arbeta aktivt med omvärldsanalys för att bli bra på att bedöma vad som är långsiktiga förändringar och vad som är tillfälliga trender.

Vill du veta mer om innovationsrådgivning?

Läs här: https://goo.gl/ga6M5M


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.