2017-11-06 08:00Nyheter

Entreprenörer prisas för innovation och engagemang

null

Den nationella finalen av Årets Nybyggare på det kungliga slottet med prisets beskyddare Kung Carl XVI Gustaf hölls för den artonde gången den 26 oktober. Pristagarna väljs bland drivna entreprenörer med utländsk bakgrund som på kort tid och med små resurser har startat företag. Bakom priset står IFS i samarbete med SEB och Almi Företagspartner.

Vi är väldigt stolta över våra länsfinalister Fadi Matloub med företaget Halkbana Strängnäs AB och Robeir Saliba med det innovativa företaget Flexident AB som tog sig ända till finalen i år. De nationella vinnarna blev Mohamad Godeh och Nablus Mejerier som utsågs till Årets Nybyggare 2017. Samtidigt prisas Hamida Jusufagic, grundare av System Verification Sweden, som Årets Pionjär 2017. 

*På bild: Mohamed Godeh, Kung Carl XVI Gustaf, Hamdija Jusufagic samt Björn Eriksson. 

Motivering
Mohamed Godeh erhåller priset Årets Nybyggare för att han på ett modernt sätt lyckats förädla hantverkstraditioner från sitt gamla land med lokala svenska leverantörer och skapat en verksamhet som, förutom att engagera stora delar av familjen, även skapat arbetstillfällen för sina före detta landsmän.

Motivering
Himdija Jusufagic erhåller priset Årets Pionjär för sitt ledarskap och sina värderingar. Med medarbetare från 25 länder är han en god förebild som lever upp till företagets devis ”Vi skapar nya möjligheter”.

Stort grattis till alla nominerade samt de värdiga prisvinnarna Mohamad Godeh och Hamdija Jusufagic!


Fakta
För att uppmärksamma invandrarföretagande initierades priset Årets Nybyggare 1999 av stiftelsen IFS. Sedan år 2000 står Hans Majestät Konungen Carl XVI Gustav som prisets beskyddare på riksnivån. 

Priserna delas ut årligen, först i varje region och sen med en nationell final på det Kungliga Slottet med Hans Majestät Konungen. Syftet med priset är att inspirera genom att lyfta fram framgångsrika entreprenörer med utländsk bakgrund.

Det regionala priset delas ut i samarbete med Almi, SEB och Länsstyrelsen med syfte till att uppmärksamma duktiga företagare. Dessa individer är med och skapar tillväxt i näringslivet med nya innovativa företag. Priserna är också ett sätt att inspirera andra entreprenörer.

Årets Nybyggare
Delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som under en kort tid vistats i Sverige och med begränsade resurser samt genom hårt och målmedvetet arbete har nått framgång i sitt företagande.

Årets Pionjär
Delas ut till en person med utländsk bakgrund som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som ofta står för nytänkande i sin bransch.

Kommunikationsansvarig
Maya Estelle, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, mobil 073-082 27 97, maya.estelle@almi.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.