2017-05-30 12:15Nyheter

Västerbottens främsta innovatörer 2017

SKAPA 2017 – PRESENTATION AV VÄSTERBOTTENS REPRESENTANTER TILL SKAPA 2017

Prisutdelning sker onsdagen den 31 maj kl. 19:25 i samband med Mötesplats Lycksele vid Restaurang Skogskåtan på Ansia i Lycksele. Prisutdelare är Ingrid Westman, ordförande i Stiftelsen SKAPAs länsjury samt innovationsrådgivare, Almi Företagspartner Nordtillsammans med Torbjörn Edvall, Rådgivningsansvarig Västerbotten, Almi Företagspartner Nord.

Almi Företagspartner Nord har, tillsammans med Uppfinnarföreningen Umeå samt i Skellefteå och Uminova Innovation, varit handläggare och utsett den som ska representera Västerbotten i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling, nämligen SKAPA-priset på 550 000 kr som fördelas på maximalt tre nationella vinnare i samband med SKAPA Innovationsgala på Stockholmsmässan den 9 november.

Almi Företagspartner Nord delar ut ett stipendium till den bästa innovationen i Västerbotten. Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA-priset för unga innovatörer, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen, där 250 000 kr fördelas på maximalt tre nationella vinnare.

SKAPA-stipendiet har funnits sedan 1986, med stöd av Almi, Vinnova, Agne Johanssons Minnesfond, Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad innovatör, att vara Västerbottens representant till SKAPA-priset:

Ett stipendium på 25 000 kr och nominering till Västerbottens deltagare i SKAPA 2017 tilldelas;

Vinnaren av SKAPA-priset 2017 har utvecklat en behandlingsmetod som ställer diagnos och arbetstränar strokepatienter som drabbas av uppmärksamhetsstörningar. Genom att kombinera VR-teknik med forskarrön om hjärnans läkningsförmåga har man lyckats skapa en unik 3-dimensionell träningsmiljö. Denna miljö erbjuder strokedrabbade personer en stimulerande, underhållande och verksam behandling.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad ung innovatör, att vara Västerbottens representant till SKAPA-priset för unga innovatörer:

Ett stipendium på 15 000 kr och nominering till Västerbottens deltagare i Skapa-priset för unga innovatörer 2017 tilldelas;

SKAPA-priset till unga innovatörer går till en idébärare med förhoppningen om att innovationen kan låta musik medtagas på resor och äventyr! Trender inom svensk export av musikinstrument tyder på att kunders intresse för mer bärbara instrument ökar. Pristagaren har utvecklat ett stämsystem som skapar nya möjligheter att göra elgitarrer mer kompakta och ger en förbättrad bärbarhet.

För mer information, kontakta Ingrid Westman, Ordförande i Stiftelsen SKAPAs länsjury samt innovationsrådgivare, Almi Företagspartner Nord, 070-526 32 41.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.