2011-04-05 09:31Pressmeddelande

Affärsvärlden och Ny Teknik rankar årets hetaste teknikföretag: Almi Väst bakom var åttonde av Sveriges unga lovande teknikföretag

Av landets 33 mest heta teknikföretag är Almi Väst och riskkapitalbolagen Almi Invest Västsverige och Startinvest engagerade i fyra eller nästan var åttonde. Det framgår av tidningarna Affärsvärldens och Ny Tekniks rankning av årets mest lovande, unga teknikföretag. – Vi tror på de här företagen inte bara för deras unika teknologi utan också för deras möjligheter att vinna nya marknader och inte minst den mognad som finns hos entreprenörerna, säger Heléne Öhrvall. Hon är Almi Västs finansieringsrådgivare för Lumenradio, Mindmancer och Promimic. I företaget Redsense, som tillverkar dialyslarm har Almi Invest Västsverige investerat riskkapital.

– En intressant investering inte minst nu när företaget kommit in på den nordamerikanska marknaden, säger Håkan Krook, VD för Almi Invest Västsverige.

Lysande framgångar för Lumenradio

Göteborgsföretaget Lumenradion har haft stora framgångar med sin belysningsteknik inte minst i samband med Kronprinsessans bröllop. Nu vill man också in på belysningslösningar för offentliga platser.

– Arkitektmarknaden och belysningsindustrin är intressanta, säger Heléne Öhrvall.

Unik bevakning skyddar skolor och byggen

Även Göteborgsbaserade Mindmancer har funnit nya expansiva marknader genom sina unika bevakningslösningar där man bl.a. avidentifierar människor. Främst handlar det idag om skolor och byggarbetsplatser.

– Genom att erbjuda både mjukvara och hårdvara har företaget stora möjligheter att snabbt växa, säger Helén Öhrvall, som varit med i företagets utveckling redan på innovationsstadiet.  Almi Västs riskkapitalbolag Startinvest är delägare i företaget. 

Patenterad nanoteknik efterliknar levande ben

Företaget Promimic har med hjälp av en helt ny unik nanoteknik tagit fram en yta som kan halvera inläkningstiden för implantat i ben. Den bygger på en patenterad innovation från forskare vid Chalmers och den nanotunna ytan kan efterlikna levande benvävnad, som gör det lättare för kroppens egna benceller att läka fast implantatet. 

Dialyslarm i plåster varnar om nålen lossnar

Boråsföretaget Redsense har snabbt fått ett genombrott för sitt dialyslarm där en optisk fiber i ett plåster upptäcker om vennålen lossnar. Larmet används redan i kliniker i 13 länder och sedan i höstas också på USA-marknaden. Världsmarknaden omfattar totalt årligen 250 miljoner dialyser.

”Kan förkorta lidande över hela världen”

I Promimic och Redsense har Almi Invest Västsverige gått in som delägare och investerat riskvilligt kapital. - Vi är stolta över att båda våra medicintekniska investeringar placerat sig på listan. Båda har en stor kommersiell potential och kan förkorta lidande och spara liv över hela världen, säger Håkan Krook. 

För ytterligare information;

Heléne Öhrvall, Almi Företagspartner Väst, 031-779 79 16

Håkan Krook, Almi Invest Västsverige AB 031-779 79 04

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.