2014-05-12 08:00Pressmeddelande

Almi Företagspartner lanserar kostnadsfria seminarieserien BusinessBoost

Sörmländska företag får en boost av Sveriges främsta experter inom trendspaning och varumärkesstrategi

Nu lanserar Almi Företagspartner en ny och kostnadsfri seminarieserie i Sörmland – BusinessBoost. Den ska ladda sörmländska företag med nya insikter och kunskaper som kan stärka deras affärer i en värld i snabb förändring. Första föreläsare är etnologen Ida Hult som är en av Sveriges främsta experter på omvärldsanalys, trender och kundbeteenden (20 maj). Hon följs av Stefan Saidac som är en av Sveriges främsta varumärkesexperter (27 maj).

Seminarierna sker på Munktell Science Park i Eskilstuna och webbsänds samtidigt i flera städer i Sörmland.

BusinessBoost utgörs av fem seminarietillfällen och arrangeras av Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB i samarbete med Regionförbundet Sörmland, Innovationsmotorn och Europeiska regionala utvecklingsfonden. De två första seminarierna med Ida Hult och Stefan Saidac sker under våren 2014 och övriga under hösten tillsammans med specialister inom bland annat försäljning och immaterialrätt.

– Seminarierna i BusinessBoost är kostnadsfria och riktar sig till företag i Sörmland som vill stärka sin marknads-, affärs- och innovationskraft genom nya kunskaper och insikter från några av Sveriges främsta omvärlds- och varumärkesexperter, säger Martin Larsson, rådgivare på Almi Företagspartner i Sörmland och arrangör för BusinessBoost.

BusinessBoost ska ses i ljuset av att en global och digitalt sammankopplad värld innebär nya utmaningar för alla typer av företag och branscher, oavsett geografisk hemvist. En ny idé, en trend eller ett nytt kundmönster kan snabbt ge helt nya möjligheter för den egna affären, eller motsatt omkullkasta en affär som nyss var given. Det handlar om att vända blicken framåt och försöka förstå vilken verklighet som möter företaget i framtiden, till exempel om fem år.

– Idag måste företagen ha stenkoll på sin omvärld för att fånga upp beteenden och trender som har påverkan på den egna affärens utveckling och företagets attraktionskraft på kort och lång sikt. Med vår kostnadsfria seminarieserie BusinessBoost vill vi ladda företagen i Sörmland med insikter och kunskaper som bidrar till att de kan utveckla sina affärer och ännu starkare möta framtida utmaningar och möjligheter. Vi vill också skapa nya former för affärs- och innovationsrådgivning där BusinessBoost hjälper oss att samla in kunskap som vi kan sprida vidare och samtidigt nå många företag på en och samma gång, säger Christian Brantö, rådgivare på Almi Företagspartner i Sörmland och arrangör för BusinessBoost.

Seminarierna i BusinessBoost:

Våren 2014

Tisdag 20 maj, 17-00- 19.00 (Mingel och fika från kl 16.30)
Trendspaning- Nowability and beyond., Ida Hult, etnolog

Ida Hult är en av Sveriges mest anlitade och uppskattade föreläsare. Hon är specialiserad på konsumentinsikt och organisationsutveckling och kombinerar etnologi med trend- och omvärldsanalys.

Tisdag 27 maj, 17-00- 19.00 (Mingel och fika från kl 16.30)
Branding och varumärke, Stefan Saidac, varumärkesexpert

Stefan Saidac föreläser om varumärke och värderingar på ett sätt som öppnar ögonen. Hur värderingar kan leda till förbättringar, nöjdare medarbetare och kunder. Stefans föreläsningar passar företag i alla branscher.

Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna (live).

Direktsänt webinar: Nyköping, Katrineholm och Strängnäs

Kostnad: Samtliga föreläsningar är gratis

Program Hösten 2014 (närmare presentation kommer längre fram):

Säljkanaler/Sälj - 16 september
IP-strategier
- 23 september
Hållbara affärsmodeller -
30 september,

Anmälan till respektive föreläsning inom BusinessBoost sker på almi.se/Stockholm-Sormland/

För mer information, kontakta:
Martin Larsson,
Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB
Mobil: 070-534 10 91
E-post: martin.larsson@almi.se

Christian Brantö, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB
Mobil: 070-538 59 40
E-post: christian.branto1@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.