2016-10-17 21:31Pressmeddelande

Almi GävleDala satsar i Hälsingland

Anna Rosengren är rådgivningschef på Almi GävleDala. Hon säger att ”vi tycker att det är strategiskt viktigt att stärka upp Almis närvaro i Hälsingland eftersom vi vill finnas nära våra kunder, företagarna. Lena kommer att bidra med sin stora kompetens och sitt breda kontaktnät bland företagare i Hälsingland. Hon kommer vara placerad i Hudiksvall och arbeta i hela Gävleborg, men med fokus på Hälsingekunderna”.

Almis uppdrag är att utveckla små och medelstora företag så att de kan växa. ”Om vi har starka företag i Hälsingland, Gästrikland och Dalarna så har vi också ett starkt näringsliv vilket innebär att vi kan leva, bo och verka här”, säger Anna Rosengren.

Almi GävleDala arbetar med rådgivning, lån och riskkapital till företagen, och det i rådgivningsverksamheten som Lena Ilic Mattsson anställs.

Lena Ilic Mattsson är civilekonom och kommer närmast från en tjänst som näringslivschef på HNA, Hudiksvalls näringslivskontor. Tidigare har hon varit HR-chef på Voith och Skistar. Tjänsten som tillväxtrådgivare kliver Lena på i början av nästa år.

Anna Rosengren säger att ”När vi anställer gör vi det för att bygga ett lag av konsulter som kompletterar varandras kunskaper och erfarenheter för att vi ska kunna erbjuda ett så komplett affärsrådgivningserbjudande som möjligt. Här ser vi att Lenas bakgrund inom HR-, marknads- och värdegrundsarbete på strategisk nivå kommer att komplettera våra andra rådgivares bakgrund och kompetens”.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.