2012-09-07 09:00Pressmeddelande

Almi i väst bakom högt rankade IT-bolag

Flera IT-entreprenörer som Almi i väst har hjälpt med finansiering ligger högt i ranking över vilket bolag som kan bli nästa it-under.

- Det finns en bra mylla i Göteborg med många nya spännande bolag inom it-sfären, säger Sara Wallin, vd, Almi Företagspartner Väst.

Det är Internetworld som har rankat de hetaste digitala entreprenörerna just nu. Det är de bolag som Internetworld menar har potential att kunna bli nästa Skype eller Spotify.

Appland är rankat femma, högst av alla bolag utanför Stockholm. Tweeky är rankat på plats 13 och Destly på plats 21. Alla tre är Göteborgsföretag – och alla tre är kunder till Almi Företagspartner Väst.

Att Göteborgsbolag ligger väl framme på en sådan här ranking förvånar inte Sara Wallin.

- Vi jobbar aktivt med ett nära samarbete när det gäller finansiering och innovationer här. Det finns också många affärsänglar, som exempelvis vi samarabetar med när det gäller finansiering, som har en bra erfarenhet inom det här området. De har gjort resan förut och delar med sig av sina kunskaper. De går in med kunskap och erfarenhet – inte bara pengar.

I Applands fall är det Entreprenörskapital, Västra Götalandsregionen och Almi som, tillsammans med SEB, har samverkat genom olika typer av kapital. 

Appland startades 2011 av entreprenören Jonatan Redvik. Han såg att teleoperatörernas betydelse minskade i takt med att allt fler köpte smartphones.

- Idag är telefonen helt plötsligt en dator. Då flyttar det in många andra företag och puttar in teleoperatörerna i ett hörn. Tidigare var operatören mer förknippad med mobilen, du hade en ”Teliamobil”.

Appland, där mobilanvändarna kan köpa appar, innebär att appköparna betalar via telefonräkningen. På så sätt är teleoperatörerna också med på innehållssidan, inte bara levererar sms och surf.

Kontakt

Sara Wallin, vd Almi Företagspartner Väst

031-779 79 22

Jonatan Redvik, vd Appland,

070-911 33 34

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.