2023-09-01 05:30Pressmeddelande

Almi Jönköping har ny vd

Magnus Axelsson, ny vd Almi JönköpingMagnus Axelsson, ny vd Almi Jönköping

Efter några intensiva rekryteringsveckor precis innan semestern blev rekryteringen av ny vd för Almi Jönköping klar.

På måndag den 4 september hälsar vi vår nya vd Magnus Axelsson välkommen! Magnus har en gedigen ledar-, företags- och finansieringserfarenhet från olika uppdrag inom bank och kommer nu närmast från en roll som regional säljchef på DB Schenker.

Magnus Axelsson har under sina dryga femton år inom finans- och logistikbranschen skaffat sig en bred och gedigen erfarenhet inom management, försäljning och affärsutveckling. Han har jobbat mycket med ledarskap, coachning, förändringsarbeten och affärsutveckling.

En av hans största drivkrafter är att ständigt utvecklas och lära nya saker, samtidigt som han älskar känslan av när gruppen tillsammans tillför ett stort värde för kunderna och lyckas nå uppsatta mål.

- Almis tjänster är enormt viktiga för att skapa ett starkt lokalt näringsliv, arbetstillfällen och tillväxt bland länets företag. Det är något jag brinner för och jag ser fram emot att nu få vara en del i det arbetet genom min nya roll, säger Magnus Axelsson.

Almis nuvarande vd Anna Benderius går vidare mot nya uppdrag, men hinner med en kortare överlämning innan dess.


Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.


Kontaktperson

Magnus Axelsson
Vd Almi Jönköping
Magnus Axelsson
Jenny Olsson
Marknadskoordinator
Jenny Olsson