2009-03-19 17:07Pressmeddelande

Almi lanserar ny satsning för invandrarföretagare

Almi Företagspartner lanserade idag två unika programsatsningar riktat till företagare med utländsk bakgrund. I samband med lanseringen besökte näringsminister Maud Olofsson företaget 3H Biomedical i Uppsala.

Många småföretagare befinner sig i ett besvärligt läge till följd av lågkonjunkturen, det gäller inte minst för företagare med utländsk bakgrund. Därför får nu runt 250 företagare med utländsk bakgrund i hela landet chansen att delta i ett exklusivt och kostnadsfritt mentorprogram. Detta ska till att börja med löpa under ett år och villkoret är minst tre års erfarenhet av eget företagande. För företag som kommit längre och med stark tillväxtpotential finns ett kvalificerat rådgivningsprogram. Nutek är finansiär till båda programmen och båda satsningarna syftar till att utveckla småföretagens tillväxt och lönsamhen.

- Vi är oerhört glada över att kunna lansera dessa två programsatsningar idag, inte minst med tanke på det besvärliga läge som många småföretagare befinner sig i till följd av lågkonjunkturen. Vi vet att invandrarföretagare ofta är extra konjunkturkänsliga och tillhör dem som drabbas hårdare än andra företagare. Med dessa skräddarsydda satsningar utmanar vi tillsammans med alla de småföretagare som deltar i programmen det svåra konjunkturläget genom att istället rikta blicken framåt. En dag kommer det att vända uppåt igen och då kommer vi att skörda frukterna av dagens lansering, säger Håkan Dahlgren, vd Almi Uppsala.
- Vår erfarenhet säger att företagare som fått kvalificerad rådgivning eller skaffat sig en mentor växer och utvecklar sitt företag snabbare än andra. I svåra tider som dessa behöver vi samla alla goda krafter för att ta oss igenom krisen. Genom dagens satsningar ökar vi företagarnas möjlighet att skapa nya kontakter, förbättra sin omsättning, bli en bättre företagare helt enkelt, säger Maroun Aoun, VD IFS Rådgivning.

Maroun Aoun
Telefon: 070-496 98 26


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.