2016-10-05 18:00Pressmeddelande

Almi och IFS utser Årets Nybyggare i Skåne: En Nybyggare som vill uppfylla folks drömmar

Ayman Kadoura har utsetts till Årets Nybyggare i länet. Han utsågs vid en ceremoni på Malmö High Court under onsdagskvällen och prisutdelare var Mikael Stamming, utvecklingsdirektör Region Skåne. En nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande. Pristagaren är nu också nominerad till det nationella priset som delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustav senare i höst.

Årets Nybyggare: Det handlar alltid om service och människor
Ayman Kadoura kom till Sverige från Syrien 2002. Han skaffade inom kort tre olika jobb, brevbärare, tidningsbud och på äldreboende. Han startade ett transportföretag 2007 och inom några år hade företaget 12 bilar och 14 anställda. Finanskriserna ändrade dock förutsättningarna och han startade 2011 företaget Proms & Weddings, som säljer festklänningar, skor och smycken. – Vare sig det är bra eller dåliga tider kommer folk att gifta sig och vilja festa och unna sig stunder av lycka, säger han. Butiken i Malmö säljer idag klädkreationer från kända både svenska och internationella designers. -För mig handlar det alltid om service och människor. Jag erbjuder förstklassig service, jag lyssnar på vad människor önskar sig och uppfyller deras drömmar, säger Ayman Kadoura. - Årets vinnare är en sann Nybyggare i dubbel bemärkelse. Sitt första företag, som han startade kort tid efter ankomsten till Sverige växte och hade många anställda. Efter finanskrisen startade han ett nytt företag med bröllops- och festkläder och det har växt framgångsrikt. Trots helt olika branscher har han samma målmedvetenhet och framåtanda, säger Darja Smisovsky, verksamhetsansvarig hos IFS Almi Skåne.

Om Nybyggarpriset
Priset, som delas ut varje år, är avsett att gå till en person med utländsk bakgrund, som ett sätt att lyfta fram goda exempel och förebilder. Priset ska inspirera och visa att det i Sverige går att vara en framgångsrik företagare med utländsk bakgrund och där duktiga och drivna individer inte ska känna utanförskap för sina insatser. IFS vill hedra alla dessa nya svenskar som valt det egna företagandet som en väg till försörjning. Priset instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl XVI Gustav prisernas beskyddare. Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscenter inledde ett samarbete med Almi Företagspartner 2005. Nybyggarpriset sponsras av Almi Skåne.

Mer information, kontakta:
Darja Smisovsky, verksamhetsansvarig IFS, Almi Företagspartner Skåne, tel 040 10 26 94
Ayman Kadoura, Årets Nybyggare, mobil 073 023 33 33

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.