2016-10-03 12:29Pressmeddelande

​​Almi och NyföretagarCentrum: Årets Mentorer i Norrbotten är utsedda!

Annika Högström har utsetts till länets Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag. Till Årets Mentor i kategorin Nya företag har utsetts Linda Berggren (fd. Henriksson).– Hon har fått mig att tänka utanför ramarna, säger Linda Berggrens adept Marie Mitchell. – Min mentor har fått mig att öppna upp för nya idéer och tankar, säger Annika Högströms adept Johan Åström.– Mentorerna har föredömligt följt en mentors viktigaste steg, nämligen lyssnat, coachat och delat med sig av sin kompetens och inte minst sitt kontaktnät, säger Hans Å Strandberg hos Almi Nord och Camilla Sehlin, NyföretagarCentrum Luleå, som representerar de organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Annika Högströms adept: Hon är en lugn och trygg person

Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Annika Högström, somäger Läkarjouren i Luleå och har en ledande befattning inom företaget.- Min mentor har fått mig som företagsledare att öppna upp för nya idéer och tankar kring hur man kan leda ett företag och organisation och har dessutom fått mig personligen att utvecklas. Hon är en lugn och trygg person, som delar med sig av sina erfarenheter och kunskap, säger adepten Johan Åström. Han äger och driver familjeföretaget Alviks Trafik i Luleå. Familjeföretaget med anor från 1920- talet utför person- och godstransporter och har en omsättning runt 100 mkr med 100 anställda. I företagsgruppen ingår också Nex resebyrå och Norrbottens resebyrå.

Linda Berggrens (fd. Henrikssons)adept: Jag har vidgat mitt sortiment fortare än planerat

Årets mentor i kategorin Nya företag är Linda Berggren (fd.Henriksson), som driver en sex & kärleksbutik i Luleå. - Hon är en genuin, positiv, drivande och lyhörd person, som har fått mig att tro på mig själv och min idé, säger adepten Marie Mitchell, som äger webbutiken LemonLou.co, som är en inrednings och klädesbutik för barn. Företaget importerar produkter från Australien, Nya Zeeland och EU och har några återförsäljare i Sverige. Målsättningen är att skapa ett unikt sortiment med hållbara ekologiska och giftfria produkter samt några exklusiva egna märken. – Hon har hjälpt mig att sätta mål, delmål och långsiktiga mål. Det har fått mig att tänka utanför ramarna och vidga mitt sortiment fortare än planerat, säger Marie Mitchell.

Juryns motivering till utmärkelsen av Annika Högström:

Mentorn har genom att bidra med sina personliga erfarenheter som företagsledare och styrelseledamot, tillfört adepten kunskaper och nya insikter som behövs i ledarskapet. Sådana insikter bygger på mentorns djupa engagemang, generositet och lyhördhet. Med adeptens nya kunskaper och insikter har företaget utvecklats inom främst två områden, ledarskap och styrelsearbete. Under hösten kommer utvecklade verksamhetssystem och en tydligare struktur för styrelsearbetet implementeras i adeptföretaget.

Juryns motivering till utmärkelsen av Linda Berggren (fd. Henriksson):

Linda Henriksson har utsetts till Årets Mentor Starta Företag för att lyhördhet, engagemang och inspiration fått adepten att tro på sig själv och sitt företag, att våga satsa och att tänka utanför ramarna men också att skapa struktur och strategi framåt vilket gett en blomstrande start såväl lokalt som nationellt.

Prisutdelningarna

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor i Sverige sker under mässan Starta Eget i Älvsjö den 11 november.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta: Hans Å Strandberg, Almi Företagspartner Nord, mobil 070 586 79 33

Annika Högström, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 070 546 35 90

Camilla Sehlin, NyföretagarCentrum Luleå, mobil 070 319 92 33

Linda Berggren (fd. Henriksson), Årets mentor Nya företag, tel 0920 680 70

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.