2016-09-16 09:18Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum: Årets Mentorer i Västmanland är utsedda

null

Dan Nilsson har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Tillväxtföretag. Till Årets Mentor i kategorin Nya företag har utsetts Tomas Högström. Det skedde vid en ceremoni på Västerås slott under torsdagen och prisutdelare var förutom landshövdingen Minoo Akhtarzand också Billy Bergåker, VD på AlmiFöretagspartner Mälardalen och Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås. – Vår mentor har delat med sig av sin erfarenhet från den politiska landstingsvärlden, säger Tomas Högströms adepter Tove Olsson och Catherine Terrac. - Min mentor har fått mig att våga tänka på ett sätt som inte är så vanligt i byggbranschen, säger Dan Nilssons adept Jonas Erland. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Agneta Persson hos Almi Mälardalen och Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Dan Nilssons adept: Vi vill sticka ut i branschen
Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Dan Nilsson, som har en stor erfarenhet från elbranschen och inom landstinget. - Min mentor har fått mig att vidga mina vyer och jag vågar tänka på ett sätt som inte är så vanligt i byggbranschen, säger adepten Jonas Erland, som i fem år har drivit Je Bygg som verkar i bl.a. Fagersta, Västerås och Stockholm och vill expandera också i Dalarna. Man erbjuder allt från nybyggnation ROT-och inredningsarbeten till totalentreprenader. Företaget har fördubblat omsättningen senaste året och räknar med ytterligare en fördubbling upp till 12 mkr nästa år. Antalet anställda kommer att öka från tre anställda förra året till tio personer under 2016. - Vi vill sticka ut i branschen och vara bra på det andra är dåliga på. Vi kommer att kunna ta större projekt bland annat genom upphandlingar. Min mentor har visat att man genom struktur och ordning inte behöver vara rädd för nya utmaningar, säger Jonas Erland. 

Tomas Högströms adept: Han har hjälpt mig att skilja på väsentligheter och oväsentligheter
Årets mentor i kategorin Nya företag är Tomas Högström, som är landstingspolitiker i Västmanland. - Han har stöttat och uppmuntrat och delat med sig av sina erfarenheter från den offentliga och privata sektorn. Han är orädd, vänlig, framåt och positiv! Han har alltid varit tillgänglig för frågor och problem och hjälpt mig att strukturera och skilja på väsentligheter och oväsentligheter, säger adepterna Tove Olsson och Catherine Terrac som driver den privata barnmorskemottagningen Privata Barnmorskor i Enköping och Västerås och som är ett komplement till landstingets mottagningar. I verksamheten ingår också Sexologmottagning och olika bemanningstjänster. 

Juryns motivering till utmärkelsen av Dan Nilsson:
Dan Nilsson har lagt ner mycket tid för att skapa sig en helhetsbild av sin adepts företag och visat stort engagemang under året som mentor. Han har också varit ett bra bollplank till sin adept inom ledarskap och personalfrågor. Adepten har fått bra stöttning och rådgivning för att formulera sina tillväxtplaner. 

Juryns motivering till utmärkelsen av Tomas Högström:
Tomas Högström har valts till Årets Mentor Starta Företag för sitt stora stöd, uppmuntran och sitt realistiska och ärliga sätt där han delat med sig av sina erfarenheter både från den offentliga och privata sektorn. Han har vågat vara rak och tydlig, oavsett frågeställningarnas karaktär och alltid varit tillgänglig när frågor eller problem uppstått. Adepterna har tack vare stödet fått struktur på sin verksamhet och ekonomi och ökat både omsättning och antalet anställda.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor i Sverige sker under mässan Starta Eget i Älvsjö den 11 november.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:
Agneta Persson, Almi Företagspartner Mälardalen, mobil 072 702 78 02
Dan Nilsson, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 070 377 07 50
Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås mobil 070 - 628 35 17
Tomas Högström, Årets mentor Nya företag, mobil 073 203 56 90

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.