2017-10-05 12:00Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer i Västerbotten:

”Han har visat vad en bra mentor är”

”Humor, värme och engagemang”

Andreas Bodén har utsetts till Årets Mentor i Västerbotten i kategorin tillväxtföretag. Till Årets Mentor i kategorin Nya företag har utsetts Peter Eklund. De utsågs under torsdagen vid en ceremoni på länsresidenset i Umeå och prisutdelare var landshövding Magdalena Andersson. – Han förstod de minor jag hade klivit på, säger Andreas Bodéns adept Peter Andersson på hemtjänstföretaget Civilcare Sweden i Umeå. - Han har satt ord på våra mål, säger Peter Eklunds adepter Anneli Jonsson och Anna-Karin Bäck.– Årets mentorer visar vilket viktigt tillskott en mentor är både för företag som startat och för företag som går in i en tillväxtfas, säger Marielle Lindberg, projektansvarig hos Almi Nordoch Bo Nordström, NyföretagarCentrum Umeå, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Andreas Bodéns adept: Våra kunder har honom att tacka för att företaget finns kvar

Årets mentor Andreas Bodén är engagerad i fastighetsföretaget Umeå Logistikcenter.– Han kunde se att organisationen var spretig och förstod de minor jag hade klivit på. Han hjälpte mig att skapa en bättre kommunikation och struktur inom organisationen. Han fick mig att känna mig trygg och gav mig idéer och tankar på hur jag skulle agera, säger adepten Peter Andersson, som driver hemtjänstföretaget Civilcare Sweden i Umeå, som verkar inom äldrevård, personlig assistans, sjukvård och psykiatri. - Min mentor har verkligen visat mig vad en bra mentor är och alla våra kunder och deras anhöriga har honom att tacka för att CivilCare fortfarande finns kvar. Idag har företaget nästan 100 medarbetare på lönelistan, säger adepten.

Peter Eklunds adept: Utan honom hade vi inte varit rustade för företagandet

Årets mentor i kategorin nya företag Peter Eklund är VD på bokföringsbyrån EkonomiNord i Umeå. - Utan hans kompetens och stöd hade vi inte varit rustade för den berg- och dalbana som företagandet visade sig vara, säger adepterna Anneli Jonsson och Anna-Karin Bäck, som driver företaget Familjelyftet, som erbjuder ledarstöd, utbildningar och föreläsningar till personal som verkar med barn inom kommunal och privat verksamhet. – Han har satt ord på våra mål och fått oss att arbetade med struktur, budget och nätverkande, säger de.

Juryns motivering till utmärkelsen av Andreas Bodén: Tillsammans har de lyft på många stenar

Tack vare mentorns stora engagemang för både företaget och företagaren har adepten lyckats fortsätta utveckla verksamheten i en riktning mot ökad tillväxt. Tillsammans har de lyft på många stora stenar för att titta på företaget ur flera perspektiv. Förutom en förbättrad och hållbar företagsstruktur har adepten fått chans till personlig utveckling som företagare och det har gynnat både adepten och hela verksamheten.

Juryns motivering till utmärkelsen av Peter Eklund: Humor, värme och engagemang

Peter Eklund har med humor, värme och ett genuint engagemang gett Familjelyftet tryggheten att kunna utvecklas på företagandets bana. Genom att kunna omvandla tankar och funderingar till stöttande ord har han träffat kärnan i den process som verkat framåtsyftande för adepterna.

Prisutdelningarna

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentorer inom de båda kategorierna ”Nya företag” och ”Tillväxtföretag” i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom organisationerna får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis och NyföretagarCentrums olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:
Marielle Lindberg, affärsrådgivare, Almi Nord, mobil 070-371 71 03

Andreas Bodén, Årets mentor tillväxtföretag, mobil 070 528 44 72

Bo Nordström, NyföretagarCentrum Umeå, mobil 070 517 50 33

Peter Eklund, Årets mentor Nya företag, mobil 070 370 30 03

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.