2014-09-19 08:00Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer: Årets Mentorer i Västmanland utsedda

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas

Peter Hatz har utsetts till Årets Mentor i Västmanland i kategorin befintliga företag.
- Han ger bra feedback både positivt och negativt, säger Peter Hatz’ adept Ann Segerström. Till Årets Mentor i Västmanland i kategorin blivande företagare har utsetts Hans-Åke Emfevid.
– Jag är idag mer trygg i de beslut jag tar och i mitt företagande, säger Hans-Åke Emfevids adept Jenny Holgersson.
– En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Agneta Persson, mentoransvarig hos Almi Mälardalen och Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

”Lyhörd och alltid positiv”

Det är Ann Segerström, som driver Västeråsföretaget Klädvalet Sverige, som har nominerat Peter Hatz. Hans företag arbetar med bl.a. ledarskap, personlig utveckling och säljutbildning. - Han är lyhörd, ställer upp på kort varsel och är alltid positiv. Som egen företagare är man väldigt ensam speciellt när man ska expandera. Då behöver man någon som min mentor att bolla med, säger Ann Segerström. Klädvalet erbjuder ett brett sortiment av funktionella kläder som ska underlätta det dagliga livet för människor med funktionsnedsättningar. Man har leverantörer från Europa, USA, Kanada och Sverige och säljagenter i Sverige och Norge. Juryns bedömning är att Peter Hatz har stöttat sin adept på ett framsynt sätt och ställt upp mycket mer än vad som ingår i mentorprogrammet. Han har fått sin adept att arbeta mer långsiktigt och strukturerat och att se möjligheter framåt.
Totalt gick tre mentorer till slutnomineringen av Årets mentor befintliga företag. De övriga två var
Anna-Karin Sjödahl, kundansvarig, Länsförsäkring Bergslagen och Andreas Hansson, VD på Aros IT-partner.

”En ovärderlig vis man att rådfråga”
Hans-Åke Emfevid har nominerats av sin adept Jenny Holgersson, som driver företaget Red Energy Experts i Västerås. Hans-Åke Emfevid arbetar på det finansiella rådgivningsföretaget PwC bland annat med att hjälpa företag i kris. - Han har varit en ovärderligt vis man att rådfråga som sakligt och rakt på sak har fångat företagets situation. Jag har lärt mig komplex försäljning och fått en djup självkännedom. Han har motiverat mig att gå vidare när försäljningen har känts trög, säger adepten Jenny Holgersson. Företaget Red Energy Experts erbjuder strategisk kompetens i form av utredningar, projektledning och rådgivning inom energimarknad, energieffektivisering och nya energiprocesser.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentorer för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Eget företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas.

Mer information, kontakta:
Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås, tel 070 628 35 17
Agneta Persson, Almi Företagspartner Västmanland, tel. 021 10 78 02
Hans-Åke Emfevid, Årets mentor blivande företag i Västmanland, tel 070-925 25 00
Peter Hatz, Årets mentor befintliga företag i Västmanland, tel 070 674 89 94
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25
Therese Käck, nationell projektledare, NyföretagarCentrum Sverige, tel. 08 551 124 03

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.