2017-09-15 07:30Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets mentorer i Västmanland

null

Marianne Ohlson har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Tillväxtföretag. Till Årets Mentor i kategorin Nya företag har utsetts Anna Sjödin. Det skedde vid en ceremoni under torsdagen och prisutdelare var Billy Bergåker, VD för Almi Mälardalen. – Hon är rak och tydlig, säger Marianne Ohlsons adept Maria Malmros. - Jag har blivit mer fokuserad på vad som verkligen behövs göras, säger Anna Sjödins adept Rikard Lundgren. – Årets mentorer visar vilket viktigt tillskott en mentor är både för företag som startat och för företag som går in i en tillväxtfas, säger Agneta Persson hos Almi Mälardalen och Simona Hef, NyföretagarCentrum Västerås, som representerar de två organisationerna, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Marianne Ohlsons adept: Hon får mig att växa som person
Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Marianne Ohlson, som är verksamhetskonsult. -. Hon har sett till att jag fått en positiv coachning och byggt mitt självförtroende, säger adepten Maria Malmros, som driver företaget My Store by M genom sin butik Holly. Företaget säljer produkter för baby, barn och inredning i Västerås. - Hon är rak och tydlig och får mig att växa som person. Våra möten har oftast varit hemma hos Marianne vilket gett det en extra touch, säger hon.
Förutom Marianne Ohlsson hade även Lars-Erik Nilsson nominerats till årets utmärkelse. Hans adept var Anton Myrberg.

Anna Sjödins adept: Hon har haft ett enastående öga för att se mig som person
Årets mentor i kategorin Nya företag är Anna Sjödin, som är utvecklingschef i Västerås stad och arbetar med Strategisk Hållbarhets Utveckling. - Hon har haft ett enastående öga för att se mig som person och utmanat mig. Det är något som behövs för en entreprenör mitt inne i virvelvinden. Hon är otroligt målfokuserad och kunnig i att ta projekt från idé till verklighet, säger adepten Rikard Lundgren, som ansvarar för satsningen food2change. Han har tagit fram ett system, som går ut på att ta tillvara resurser som annars går till spillo. - Jag har blivit mer fokuserad på vad som verkligen behövs göras. Hennes nätverk är en annan extremt viktig faktor, säger han.

Förutom Anna Sjödin hade även Lillwi Person och Christina Alman slutnominerats till årets utmärkelse. De hade föreslagits av sina adepter Anna-Lena Löving, Anna-Karin Jansson och Karin Eklund respektive Linda Åhlin och Sanna Bellnert.

Juryns motivering till utmärkelsen av Marianne Ohlson:
Marianne Ohlson har lagt ner både tid och energi för att skapa sig en helhetsbild av adeptens företag. Genom hennes raka sätt och inspirerande och kreativa förmåga har adepten fått ett större självförtroende som har resulterat i såväl ökad försäljning som möjlighet att ta in fler anställda.

Juryns motivering till utmärkelsen av Anna Sjödin:
Anna Sjödin har med stort tålamod, engagemang och kompetens fått "food2change" att gå från idé till ett hållbart koncept som fram tills idag har över 500 "hjältar". På ett pragmatiskt vis har hon stärkt sin adepts kompetenser som företagare och fått honom att fokusera och prioritera. Detta har bidragit till företagets utveckling och att arbetet med visionen om samhället i en hållbar riktning har påbörjats.

Konceptet har på kort tid spridits i hela landet och idag har "food2change" ramavtal med flertal kedjor inom dagligvaruhandeln och kan därmed fortsätta att växa.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentorer inom de båda kategorierna ”Nya företag” och ”Tillväxtföretag” i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom organisationerna får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis och NyföretagarCentrums olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:
Agneta Persson, Almi Företagspartner Mälardalen, mobil 072 702 78 02
Marianne Ohlson, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 070 868 98 00
Simona Hef, mentorhandledare NyföretagarCentrum Västerås mobil 070 628 35 17
Anna Sjödin, Årets mentor Nya företag, mobil 076 569 46 33

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.