2015-10-13 07:30Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer: Årets Mentorer i Kronoberg utsedda

Christer Svensson har utsetts till Årets Mentor i Kronoberg i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i kategorin blivande företagare har utsetts Per Andersson.
– Christer Svensson har gett mig mod att våga fokusera min affärsidé, säger hans adept Agnieta Skamarakiene. 

– Han har varit ett fantastiskt bollplank som både utmanar och engagerar, säger Per Anderssons adept Diana Wellig. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Erik Svensson, hos Almi Kronoberg och Annvy Trulsson Elheim Nyföretagarcentrum Älmhult, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige

Christer Svenssons adept: Jag har fått fler kunder, ökat min omsättning

Årets mentor i kategorin befintliga företag är Christer Svensson, som driver konsultföretaget C Svensson Kan Consulting. - Jag har blivit mer självsäker i min roll som egenföretagare. Han har gett mig mod att våga fokusera min affärsidé. Han är lugn, engagerad och framför både positiva och negativa åsikter på ett stabilt och engagerande sätt, säger adepten Agnieta Skamarakiene. Hon kom till Sverige 2010 från Litauen och hennes företag Agnietas Städ i Lessebo har på kort tid lyckats etablera sig och har idag fem anställda. - Jag har fått fler kunder, ökat min omsättning och fått bättre relationer till mina anställda. Jag har anställt ytterligare två personer p.g.a. hjälpen från min mentor, säger hon.

Per Anderssons adept: Hjälpen till ett större kontaktnät är guld värt.

Årets mentor i kategorin blivande företagare är Per Andersson, Han har en bred företagarerfarenhet bland annat som VD för Myresjökök i Älmhult och näringslivsutvecklare i Älmhults Kommun. - Vi vet vad vi kan förbättra i vår verksamhet för att bli mer lönsamma och har ett betydligt större nätverk som är guld värt speciell för oss som är relativt nya i kommunen, säger adepten Diana Wellig, som tillsammans med sin man driver pensionatet Björkelund i Diö. De kom till Sverige från Schweiz för två år sedan och köpte förra året pensionatet som ligger mellan Älmhult och Diö nära sjön Möckeln. - Per Andersson har varit ett fantastiskt bollplank som både utmanar och engagerar. Nu har vi mer know-how gällande marknadsföring, ökat vårt kund- och kontaktnät och utvecklat våra olika erbjudanden, säger hon.

Juryns motivering till utmärkelsen av Christer Svensson:

Christer Svensson har med glädje och mycket energi stöttat och stärkt Agnieta Skamarakiene i sin roll som företagare. Han har undersökt det som berör adeptens bransch och sett adepten som företagare med respekt och själv har han många års erfarenhet av att vara företagare. Han har genom sitt ideella engagemang som mentor i mentorprogrammet utsetts till årets mentor i Kronoberg 2015.

Juryns motivering till utmärkelsen av Per Andersson:

Per Andersson har på ett ödmjukt och okomplicerat sätt delat med sig av sin erfarenhet och varit ett stöttande bollplank samtidigt som han utmanat och inspirerat adepten på hens nya resa som företagare och som "nya" i regionen och landet.

Prisutdelningarna

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 6 november i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:
Erik Svensson, Almi Kronoberg, tel. 0470-70 74 01
Annvy Trulsson Elheim Nyföretagarcentrum Älmhult, mobil 076 632 55 40
Christer Svensson, Årets mentor befintliga företag, mobil 070 305 79 71
Per Andersson, Årets mentor blivande företag, mobil 070 579 53 51

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.