2015-09-15 07:30Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer: Årets Mentorer i Skåne utsedda

null

Helsingborgsföretagaren Karsten Olofsson har utsetts till Årets Mentor i Skåne i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i kategorin blivande företagare har utsetts Rolf Svensson. – Utan honom vid min sida hade jag och mitt företag inte varit där vi är, säger Annette Svensson, adept till Karsten Olofsson. – Han förstår det konstnärliga och är en mästare på det ekonomiska, säger Rolf Svenssons adept Gustav Olsson. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Annette Lundfall, mentoransvarig hos Almi Skåne och Anne Abraham Marbrandt Nyföretagarcentrum Öresund, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet.

Karsten Olofssons adept: Han har litat fullt ut på att jag själv har haft de rätta svaren.
Årets mentor i kategorin befintliga företag är Karsten Olofsson. Han har ett eget konsultföretag i Helsingborg och en bakgrund från Ikea och internationellt. - Han är nyfiken, positiv och väldigt bra på att lyssna och känna in och han ställer alltid de exakt rätta frågorna. Han har litat fullt ut på att jag själv har haft de rätta svaren. Utan honom vid min sida hade jag och mitt företag inte varit där vi är, säger adepten Anette Svensson. Hon har Malmöföretaget Dahlgren Ädelmetall, som dels bedriver handel med ädelmetaller och dels säljer personligt designade ringar. Under senaste året har omsättningen ökat med över 70 % och en förlust har vänts till en vinst. Hon har också anställt en egen guldsmed under året. I första hand har det handlat om att hitta en gemensam affärsidé och ett enhetligt koncept för företaget. - Målet är att öppna fler Dahlgren-butiker runt om i Sverige, säger hon.

Rolf Svenssons adept: Målet var att bli självförsörjande och det är jag idag
Årets mentor i kategorin blivande företagare är Rolf Svensson. Innan han pensionerades drev han ett eget IT företag, var VD för ett bostadsföretag och har verkat inom Region Skåne. - Han förstår det konstnärliga och är samtidigt en riktig mästare på det ekonomiska. Han har bidragit till en mer
professionell kontakt med kunderna, säger adepten Gustav Olsson, som driver ett filmbolag som bl.a. erbjuder musik- och kultur- och dokumentärproduktioner. – Min mentor är tålmodig, kreativ och har stor erfarenhet av företagande. Hans engagemang för mitt företag är otroligt stort. Jag har blivit bättre på att planera och sätta upp mål. Mitt mål var att kunna bli självförsörjande på företaget och det är jag idag, säger Gustav Olsson.

Juryns motivering till utmärkelsen av Karsten Olofsson
Under mentoråret har Anette Svensson vuxit som företagare och hon har nått sina mål. Hon har varit väldigt nöjd med sin mentor Karsten Olofsson och vi ser honom som ett utomordentligt föredöme för övriga mentorer. Han har betytt mycket för sin adept och har hanterat mentorrollen precis som vi vill att våra mentorer ska agera.

Juryns motivering till utmärkelsen av Rolf Svensson
Rolf Svensson har visat på stort engagemang i sin adept likväl som adeptens företag. Med tålamod och förståelse, genom resonerande och respekt har han hjälpt adepten att utveckla sina kompetenser som företagare och att kunna realisera sina drömmar.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 6 november i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två
mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:
Annette Lundfall, mentorsansvarig Almi Skåne, mobil 070 835
Anne Abraham Marbrandt, NyföretagarCentrum Öresund, mobil 073 427 40 50
Karsten Olofsson, Årets mentor blivande företag, mobil 070 982 00 98
Rolf Svensson, Årets mentor befintliga företag, mobil 070 935

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.