2015-09-04 07:30Pressmeddelande

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer: Årets Mentorer i Kalmar län utsedda

null

Mönsteråsföretagen Leif Fehling har utsetts till Årets Mentor i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i kategorin blivande företagare har utsetts Lena Norlander. Leif Fehling fick sin utmärkelse vid en ceremoni under torsdagen. Prisutdelare var Almis nye VD Carl-Henrik Koit och mentorsansvarige Peter Billberg. – Han får mig att göra det där lilla extra som krävs, säger Leif Fehlings adept Olof Oskarsson. – Hon har varit ett viktigt bollplank, säger Lena Norlanders adept Christian Franzén. - En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva säger Peter Billberg hos Almi Kalmar län och Ulrik Brandén, NyföretagarCentrum Kalmarsund, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Leif Fehlings adept: Jag har lärt mig delegera
Årets mentor i kategorin befintliga företag Leif Fehling som driver och är delägare i bilåtervinningsföretaget Signalen i Mönsterås. Han har nominerats av sin adept Olof Oskarsson, som driver lantbruksföretaget Stranda Kyckling norr om Mönsterås med kyckling- och nötköttsuppfödning som bas. – Leif Fehling entusiasmerar och får mig att göra det där lilla extra som krävs. Dessutom har vi hur mycket trevligare på jobbet i och med att jag lärt mig delegera, säger han. Företaget har helt ändrat inriktning och satsat på att utveckla två verksamhetsgrenar. - Vi utökar nu produktionen och bygger ett nytt kycklingstall och produktionen har dubblerats och resultatet är positivt, säger Olof Oskarsson.

Lena Norlanders adept: Vi har fått större insikt i vårdbranschen
Årets mentor i kategorin blivande företagare är Lena Norlander, som är ägare och verksamhetschef för assistansföretaget Brukartorget i Färjestaden. - Lena Norlander har varit ett viktigt bollplank och bidragit med effektiviseringar och kostnadsbesparingar. Vi har fått en större insikt i vad det innebär att vara egenföretagare i vårdbranschen samt vikten av att hitta en bra balans mellan privatliv och arbete, sägen adepten Christian Franzén, som driver Cultura Familjehem i Kalmar. Företaget placerar ensamkommande flyktingbarn i familjehem. Visionen är att ensamkommande flyktingbarn i första hand ska få bo hos en familj än i ett HVB-hem. Uppdragsgivare är kommuner. – Lena Norlander är generös och delar med sig av sina erfarenheter som egenföretagare och som vi har kunnat ta lärdom av i uppstarten av vårt företag, säger Christian Franzén.

Juryns motivering till utmärkelsen av Leif Fehling:
Leif Fehling har en lång och framgångsrik företagarbakgrund som han gärna med stort engagemang delar med sig av. Han gläds i att se andra lyckas och hans positiva personlighet och smittar av sig på andra i hans närhet. Stranda Kyckling har nu som mål att dubblera produktionen 2016.

Juryns motivering till utmärkelsen av Lena Norlander:
Lena Norlander är en jordnära person som på ett genuint sätt kan förmedla en känsla av att hon verkligen bryr sig om sin adept och hur det går för företaget. Hon har varit en betydelsefull person som bidragit till att adepten lyckats uppfylla sin dröm.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 6 november i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:
Peter Billberg, Almi Kalmar län, mobil 070 841 11 27
Ulrik Brandén, NyföretagarCentrum Kalmarsund, mobil 070 341 00 30
Leif Fehling, Årets mentor befintliga företag, mobil 070 572 25 94
Lena Norlander, Årets mentor blivande företag, mobil 070 495 60 88

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.