2017-06-16 10:21Pressmeddelande

Almi Uppsala utser Björn Olerud till Årets Mentor: Erfaren mentor matchar två nytänkare

null

Björn Olerud har utsetts till Årets Mentor i Uppsala län i kategorin tillväxtföretag. Han utsågs vid en ceremoni under torsdagen hos Almi Uppsala och prisutdelare var Almis VD Bengt Åke Ljudén.– Han har fått oss att flyga högre än vi trodde var möjligt, säger hans adepter Caroline Hellberg och Jennie Ekegren.– Årets mentor visar vilket viktigt tillskott en mentor är för ett företag inte minst i en tillväxtfas, säger Anna Nordström, som ansvarar för Almis mentorsatsningar i länet. Björn Olerud är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Flera utmärkelser från affärstidningar

Björn Olerud är verksamhetsutvecklare med fokus på affärsutveckling och har en lång erfarenhet från IT-branschen, bland annat som ägare och vd för ett av Uppsalas största IT-företag. Hans erfarenhet av att driva företag i stark tillväxt till god lönsamhet har lett till utmärkelser från affärstidningar. Han har dessutom flera styrelse- och mentorsuppdrag i ägarledda företag.

”Han lugnar ner två unghästar som springer åt alla håll”

Hans adepter Caroline Hellberg och Jennie Ekegren driver Uppsalaföretaget Add Details, som verkat i drygt ett år. - Han har fått oss att flyga högre än vi trodde var möjligt! Han är en klok person som kan lugna ner två unghästar som springer åt alla håll och vill vara med överallt, säger de båda adepterna. Deras företag erbjuder i samarbete med fastighets- och byggbolag måttanpassade gardinlösningar som tillval vid köp av en nyproducerad bostad. Add Details vision är att alla ska få en möjlighet att få bo I ett vackert och trivsamt hem med både funktionalitet och design.

Juryns motivering till utmärkelsen av Björn Olerud:

Han har utmanat och ifrågasatt adepterna vilket bland annat resulterat i att företaget räknar med att tredubbla omsättningen under 2017. Han bidrar med ett strategiskt tänk samtidigt som han har förmågan att få adepterna att stanna upp och reflektera trots en hektisk vardag. Han har hjälpt dem att förstå nödvändigheten av fokus och prioriteringar. Genom att lägga upp träffarna som ett styrelsemöte har adepterna fått lära sig hur ett professionellt styrelsearbete ska bedrivas. Han har ett genuint intresse av att hjälpa andra företagare att växa och utvecklas.

Prisutdelningarna

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för tillväxtföretag i Sverige sker senare i höst i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets Mentor för tillväxtföretag delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom Almi får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:

Anna Nordström, Ansvarig Mentorprogrammet, Almi Uppsala, mobil 073 082 45 72

Ywonne Bölja, Marknad & Kommunikationsansvarig, Almi Uppsala, mobil 073 080 63 55

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.