2016-09-13 16:47Pressmeddelande

Almi utlyser Idétävling "Blekinges bästa innovatörer 2016"

Målet med idétävlingen är att skapa stimulans och ett incitament till länets blivande och varande uppfinnare och innovatörer. Därmed avser idén också att vara ett bidrag till att utveckla Blekinge i positiv riktning.

Vi vet att det finns många idéer både hos privatpersoner och företag. Men tyvärr förblir de gärna där på grund av att det inte finns något som sporrar idébäraren att ta vidare och testa om idén skulle kunna utvecklas till något riktigt bra.

Tävlingen arrangeras av Almi Företagspartner Blekinge AB, Blekinge Business Incubator (BBI), Blekinge uppfinnareverkstad i Svängsta och Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge. Vi samarbetar bl.a. med näringslivskontoren i länet, Länsstyrelsen i Blekinge och Region Blekinge.

Tävlingen är en trestegsraket. En jury kommer att utse 10 finalister som får komma på en audition och berätta mer om/(pitcha) idén. Fem vinnare går sedan vidare och får hjälp med verifiering av idén till ett värde av 10 000 kr vardera. I steg tre kan vinnarna sedan få ytterligare hjälp med prototyputveckling. Värdet av steg tre kommer att variera beroende på idé och behov. Vinnarna har även chansen att kunna erbjudas plats i Blekinge Business Incubators Inkubationsprogram och eller i deras omtyckta ”Startup academy”. BBI:s erbjudande gäller de som redan har eller väljer att starta ett företag runt sin idé. Läs mer här: http://www.b-b-i.se/bli-en-bbiare/

Läs mer om tävlingen här: http://www.almi.se/Blekinge/Aktuellt/Idetavling-i-Blekinge-2016/

För ytterligare information kontakta:

Joakim Sandell, Affärs- och Innovationsrådgivare på Almi Blekinge, joakim.sandell@almi.se, 0708-335120

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.