2014-09-01 10:28Pressmeddelande

Almi utser Årets Mentor:

null

Årets Mentor i Halland utsedd
En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas

Varbergsföretagaren Kurt Sevehem har utsetts till Årets Mentor i Halland i kategorin befintliga företag. – Vi har börjat tänka i nya affärsmässiga banor, vilket kommer att ge god vård åt många hallänningar i en snar framtid, säger hans adept Sven Gredevik vid Kustkliniken. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa. Det är ett väsentligt komplement till vår rådgivning och finansiering, säger Johanna Ekberg, projektledare hos Almi Halland, som utser Årets Mentor i länet. Länsvinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

”Han har sporrat oss att kämpa mot de stora sjukvårdsföretagen”
Kurt Sevehem har nominerats av sin adept Sven Gredevik, som driver ortopedkliniken Kustkliniken i Varberg. Kurt Sevehem är en erfaren och professionell entreprenör som idag verkar i sitt egna företag Vargi Trading. Adepten Sven Gredevik är läkare och ortopedspecialist och var tidigare överläkare vid Hallands Sjukhus.  – Vår mentor har sporrat Kustkliniken att kämpa mot de stora sjukvårdsföretagen med stora finansiella krafter. Han har fått oss att inse vikten av att våga satsa. Nu når vi förhoppningsvis en avkastning som kan motivera oss att fortsätta att utveckla företaget, säger han. Vid Kustkliniken verkar specialister i ortopedi och möter patienter, som har bekymmer från leder, muskler, senor och skelett. Man utför utredningar och operationer och har samarbete med sjukgymnaster, ortopedtekniker, röntgen och laboratorier.

Motivering till utmärkelsen
Med ett 100 %-igt engagemang har Kurt Sevehem fungerat som ett bollplank och en sporre. Han har skapat sig en tydlig överblick över organisationen och identifierat problem och potentiella lösningar. Med sin gedigna erfarenhet och sitt breda kontaktnät har han fått sitt adeptföretag att formulera framtidsvisioner, öka sin omsättning och skapa fler arbetstillfällen.

Prisutdelningarna
Prisutdelning för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare.

Mer information, kontakta:
Johanna Ekberg, Almi Företagspartner Halland, mobil 070 547 22 76
Kurt Sevehem, Årets mentor i Halland, mobil 070 870 46 51 
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.