2016-09-20 10:07Pressmeddelande

Almi utser Årets Mentor: Årets Mentor i kategorin tillväxtföretag i Uppsala län är utsedd

Margareta Mörck har utsetts till Årets Mentor i Uppsala län i kategorin tillväxtföretag. 
- Vår Mentor Margareta har på ett avgörande sätt bidragit till utvecklingen av vårt företag, både när det gäller intern struktur, kvalitetsarbete samt tillväxt, säger hennes adepter Olof och Lina Widenfalk som är ägare till Greensway AB, vilket är ett forskningsnära konsultföretag inriktat på olika typer av förstudier, uppföljningar och inventeringar i samband med exploatering. 

- Under tyngre perioder, ekonomiskt och motivationsmässigt, har hennes stöd och råd varit avgörande för vår utveckling och för vårt fortsatta arbete, säger adepterna. Som länsvinnare är Margareta Mörck också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.– En mentor kan vara helt avgörande för om en företagare ska lyckas och få sitt företag att utvecklas i önskad rikting. De mentorer som på idéell basis engagerar sig i våra mentorprogram besitter en enorm kompetens och bredd och vi är både stolta och tacksamma för att få samarbeta med dessa personer, säger Anna Nordström, mentoransvarig på Almi Företagspartner. 

Om Margareta

Årets mentor Margareta Mörck har arbetat som jurist och chef under många år inom både det privata näringslivet och inom offentliga sektorn. Idag är hon vd för Mörckta AB och arbetar med juridiska uppdrag och med verksamhetsutveckling för små och stora företag. - Margaretas goda förmåga att förmedla sin kunskap och inspiration, samt hennes inlyssnande sätt och trygga personlighet har varit avgörande för ett gott mentorskap och har bidragit mycket till utvecklingen av vårt företag, säger adepterna Olof och Lina Widenfalk.

Juryns motivering till utmärkelsen

”Margareta har med sin goda förmåga att utveckla effektiva strukturer för ekonomi och organisation varit med och bidragit till den fina tillväxt som Greensway AB uppvisar både omsättningsmässigt och i antalet anställda. Hon har haft en avgörande betydelse under mentoråret då hon genom coachning har hjälpt adepterna att transformera företagets vilda visioner om ett grönt kunskapsföretag. Förändringen har inneburit att adepterna utvecklat ett strukturerat företagande baserat på en givande blandning av kreativitet och affärsmässighet. Mentorn har även visat ett genuint intresse för sina adepter, både som personer och företagare, vilket har värdesatts högt och bidragit till företagets utveckling”

Prisutdelningarna

Den regionala ceremonin där Årets Mentor för befintliga företag i Sverige utses är den 11 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Almi Företagspartner erbjuder på uppdrag av Näringsdepartementet mentorprogram för företagare som vill växa och utvecklas samt för personer som står inför att starta upp sitt första företag (det sistnämnda sker i NyföretagarCentrums regi). Tillsammans med en erfaren person från näringslivet, som är handplockad just för adepten och dess behov, jobbar adept och mentor metodiskt under ett år för att nå satta mål. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta: Anna Nordström, Almi Företagspartner i Uppsala, tel. 073-082 45 72.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.