2014-09-03 08:00Pressmeddelande

Almi utser Årets Mentor: Årets Mentor i Kronoberg utsedd

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas.

Växjöföretagaren Sven-Arne Karlsson har utsetts till Årets Mentor i Kronoberg i kategorin befintliga företag. – Han har tipsat mig och lyssnat på mina idéer, säger hans adept Annamaria Blad. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa. Det är ett väsentligt komplement till vår rådgivning och finansiering, säger Elisabet Forslund, mentoransvarig hos Almi Kronoberg, som utser Årets Mentor i länet. Länsvinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Fått adeptens självkänsla att öka
Sven-Arne Karlsson har nominerats av sin adept Annamaria Blad, som driver Bladhs Begravnings & Bouppteckningsbyrå i Växjö. Han äger ett reklamföretag, som är väl etablerat i Växjö sedan cirka 30 år.Han har fått sin adepts självkänsla att öka genom att dela med sig av sin erfarenhet av att driva ett eget företag och lyckats få henne att se upp till sig själv som företagare. – Han har tipsat om marknadsföring, logotype, hemsida och lyssnat på mig mina idéer. Idag har jag en betydligt bättre marknadsföring och hemsidan kommer att utvecklas och moderniseras, säger Annamaria Blad.

Allt praktiskt vid en anhörigs bortgång
Företaget Bladhs Begravnings & Bouppteckningsbyrå vänder sig till dem som behöver hjälp med allt praktiskt i samband med en anhörigs bortgång, allt ifrån begravning till dödsboförvaltningar. Dessutom erbjuder företaget tjänster som omfattar de dokument som bör tas fram såsom bouppteckning, livsarkiv och testamente. 

Motivering till utmärkelsen
Sven-Arne har engagerat sig och tagit sitt mentorskap på allvar. Han har undersökt det som berör adeptens bransch och sett adepten som företagare med respekt och själv har han många års erfarenhet av att vara företagare.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. 

Mer information, kontakta:
Elisabet Forslund, Almi Företagspartner Kronoberg, tel. 0470 70 74 04
Sven-Arne Karlsson, Årets mentor i Kronoberg, mobil 076 391 34 24
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.