2018-10-05 12:00Pressmeddelande

Almi utser Årets mentor i Norrbotten: Ett stort engagemang och fingertoppskänsla

”Hon har fått mig att se saker med helt andra ögon”


Årets mentor i kategorin tillväxtföretag är Susanne Sahlén Nyberg, som arbetar som seniorkonsult med ledarutveckling och mindfulness på Piteåföretaget Curatina. Företaget arbetar med stressrelaterad ohälsa både förebyggande och rehabiliterande i samband med till exempel depression, stress, sömnproblem, utmattningssyndrom och utbrändhet. - Jag hade aldrig stått där jag står idag utan hennes råd, kunskap och hjälp. Det har fått mig att se saker med helt andra ögon som bidragit till att jag har en starkare självkänsla och prioriterar rätt saker, säger adepten och Luleåbon Erika Stugård, hotellchef på hotell Savoy i Luleå.

”Jag har hittat mig själv i min roll som ledare”

Hotell Savoy i Luleå ingår i Best Westernkedjan. Omsättningen har ökat under året och arbetet inom ledningsgruppen har lett till resultat bland medarbetarna bland annat genom en tydligare kommunikation och bättre sammanhållning. Erika Stugård räknar med att fortsatt öka omsättningen och utveckla ett ännu mer hållbart företag. - Mentoråret har lett till att jag har hittat mig själv i min roll som ledare och arbetar mer strukturerat och uppstyrt. Jag har lärt mig att jobba på ett annat sätt där jag hanterar alla typer av situationer på ett professionellt och säkert sätt, säger hon.

 

Juryns motivering: Hon har en fingertoppskänsla för livsbalans och pedagogik

Susanne Sahlén Nyberg har ledsagat sin adept med stor ledarerfarenhet, ett stort engagemang och en fingertoppskänsla för livsbalans och pedagogik. Hon har varit delaktig i att adeptens företag på kort tid ökat omsättning, förbättrat internkommunikationen och sammanhållningen i bolaget. Den framtida utvecklingen ser ljus ut då adepten, med mentorns hjälp, hittat sig själv i sin ledarroll.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag. Genom Almi får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt.

För mer information, kontakta:

Hans Å Strandberg, mentorhandledare och rådgivare Almi Nord, mobil 070-586 79 33

Susanne Sahlén Nyberg, Årets mentor i Norrbotten, mobil 070-388 82 07

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.