2016-10-07 14:00Pressmeddelande

Almi utser Årets Mentor i Västernorrland

null

Claes Lundgren har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Tillväxtföretag. Han prisas vid en ceremoni under fredagen. – Jag har nu växt i min roll som ledare och företagare, säger Claes Lundgrens adept Linnéa Elfving. – Mentorn har föredömligt följt en mentors viktigaste steg, nämligen lyssnat, coachat och delat med sig av sin kompetens och inte minst sitt kontaktnät, säger Maria Wallner hos Almi Företagspartner Mitt, som representerar den organisation, som utser Årets Mentor i länet. Vinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Claes Lundgrens adept: Ett nytt företag har fötts genom mentorskapsprogrammet

Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Claes Lundgren, som arbetar på Assistansbolaget och driver företaget Kommunicera mera där han utbildar och föreläser inom försäljning, butiksoptimering, kommunikation och ledarskap. - Han är en sprudlande inspiratör med massor av energi. Han är tydlig, rättvis och inspirerande. Jag har nu växt i min roll som ledare och företagare, säger adepten Linnéa Elfving, som driver frisersalongen Självfallet i Örnsköldsvik. - Vi har jobbat fram ett mät- och ledarskapsverktyg med tydliga mål och med hjälp av teambuilding och säljutbildning har vi ökat omsättning, beläggningsgrad och produktförsäljning. I dagsläget arbetar vi med två salonger och har en tredje inbokad. Det känns fantastiskt roligt att ett nytt företag kunde födas genom Almis mentorskapsprogram, säger Linnéa Elfving.

Juryns motivering till utmärkelsen av Claes Lundgren:

Claes Lundgren har på ett motiverat och engagerat sätt hjälpt sin adept att utvecklas som företagare och ledare, där han har hjälpt adepten med verktyg för att leda sin personal på ett kreativt sätt för att få personalen delaktiga och motiverade i företagets utveckling. Genom mentorskapet har Självfallet även utvecklat ett mät- och ledarskapsverktyg som har bidragit till att på ett enklare och öppnare sätt kunnat visa personalen företagets ekonomiska situation, där de anställda jobbar tillsammans som ett team för att nå de gemensamma målen. En positiv spin-off som kan tas ut på marknaden för andra frisörer.

Prisutdelningarna

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor i Sverige sker under mässan Starta Eget i Älvsjö den 11 november.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets Mentor för tillväxtföretag delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom Almi får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i Almis olika mentorprogram.

Mer information, kontakta: Maria Wallner, Almi Företagspartner Mitt, tel. 060-16 35 64

Claes Lundgren, Årets mentor Tillväxtföretag, tel. 070-108 99 71

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.