2017-10-03 07:00Pressmeddelande

Almi utser Årets Nybyggare i Sörmland: En företagare som har gått från små verksamheter till ett miljonföretag

null

Priset för "Årets Nybyggare i Sörmlands län 2017" tilldelas Fadi Matloub, som startade bolaget "Halkbana Strängnäs AB". Syftet med utmärkelsen är att inspirera genom att lyfta fram framgångsrika entreprenörer med utländsk bakgrund. 

Priset som Årets Nybyggare - Nystart ges till framgångsrika företagare med utländsk bakgrund som har skapat sig en självklar plats på den svenska marknaden. I år går priset till Fadi Matloub sin driver aktiebolaget Halkbana Strängnäs AB. Fadi har med begränsade resurser under en kort period, genom hårt och medvetet arbete, skapat det framgångsrika företaget som idag har fyra anställda. Halkbana Strängnäs AB anordnar idag företagsevent och håller i riskutbildningar både för bil- och motorcykelkörkort.

Fadi kom till Sverige under 2002 från Syrien tillsammans med sin familj och driver sedan oktober 2013 Halkbana Strängnäs AB som är ett dotterbolag till Motorbana Strängnäs AB. Fadi har under åren byggt upp en framtid för sig och sin familj genom att utveckla olika verksamheter, bland annat inom frisöryrket och restaurangbranschen. Han har successivt skaffat sig ovärderlig kunskap inom företagande som ligger till grund för hans bolag. Under 2013 föddes idén om Halkbana Strängnäs AB då Fadi fick nys om alldeles för långa kötider till halkbanor i regionen. Han gick från att driva en liten frisörsalong till en verksamhet som omsätter miljoner.

Motivering Årets Nybyggare i Sörmlands län 2017 – Halkbana Strängnäs AB:

Fadi Matloub är en sann och ambitiös entreprenör med förmåga att se affärsmöjligheter.

Fadi kommer ursprungligen från Syrien, där han drivit en frisörsalong. Sedan oktober 2013 driver han aktiebolaget ”Halkbana Strängnäs AB” som är ett dotterbolag till aktiebolaget ”Motorbana Strängnäs AB” som han också äger.

Han har med begränsade resurser och under en kort tid i Sverige drivit flera små verksamheter som har lett till att Fadi successivt har kunnat utveckla sina kunskaper om företagandet i Sverige och sparat ett kapital.

Det har givit honom en stabil grund till att senare etablera ett framgångsrikt företag som idag sysselsätter fyra anställda.

Förutom att Fadi har bidragit till att skapa nya affärstillfällen och därmed till tillväxten i Sverige, har han också blivit en inspirerande förebild för oss alla.

Av ovannämnda skäl tilldelas Fadi Matloub priset som ”Årets Nybyggare – Nystart i Sörmlands län 2017”

För ytterligare information kontakta:

Abdul Zoort, Projektansvarig Årets Nybyggare Sörmland, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, mobil 070-790 10 94, abdul.zoort@almi.se

Thomas Orrung, Chef i Sörmland, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, mobil 070-609 00 38, thomas.orrung@almi.se

Maya Estelle, Kommunikationsansvarig, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, mobil 073-082 27 97, maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.