2014-05-28 09:41Pressmeddelande

Almi Värmland har delat ut Skapa-stipendier till Värmlands bästa innovatörer.

null

Prisutdelningen förrättades 27 maj av landshövding Kenneth Johansson på Residenset i Karlstad. Han delade ut diplom, blommor och prischeck till mottagare av dels SKAPA Utvecklingsstipendium och dels Framtidens Innovatör.

SKAPA Utvecklingsstipendium på 15.000 kr gick till Marwan Semaan. Han har utvecklat ett mobilt system som underlättar kommunikation och hantering av information mellan leverantör, utförare och kund inom t ex byggindustrin. Systemet ger kunden möjlighet att med kort varsel och på ett enkelt sätt få kontroll över beställda jobb hos t ex hantverkare. Något som sannolikt kommer att leda till en förstärkt och god relation mellan kund och leverantör. I kategorin SKAPA Framtidens innovatör segrade Sofia Hedin, som också erhöll 15.000 kr. Hon är 24 år och har identifierat ett behov inom alpin skidsport som många kanske inte ens har funderat på. Idén minskar risken för arbetsskador samt ökar inlärningseffekten vid alpin skidutbildning. Priset Framtidens innovatör lanserades 2011 för att uppmuntra och stimulera yngre personer upp till 30 år att tro på och förverkliga sina idéer.

Båda dessa pristagare går nu vidare som Värmlands representanter till den nationella tävlingen den 2 oktober på Nalen i Stockholm. Då utses svensk mästare i innovationer vid en stor innovationsgala, där max tre vinnare kan dela på en summa av 550.000 kr.

Ett hederspris delades även ut av SEB. Pristagarna Peter Olsson och Jan Thor erhöll en prischeck på 5.000 kr. De har utvecklat en skyddsanordning för bussar som kan bidra till att förhindra allvarliga olyckor inom kollektivtrafik. Pristagarna har med utgångspunkt från ett antal tragiska händelser jobbat målmedvetet med en lösning just med syfte att förhindra olyckor.

SKAPA-priset är instiftat till minne av Alfred Nobel och syftar till att belöna nyskapande idéer som kan bli kommersiella produkter eller tjänster. Priset har delats ut sedan 1986.

Läs mer om Marwan Seeman på www.fieldo.se<http://www.fieldo.se>;.
Läs mer om SKAPA-priset på www.stiftelsenskapa.se<http://www.stiftelsenskapa.se>;

Pristagarna ovan nämns i den ordning de finns på bifogad bild från vänster räknat.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.