2013-06-18 16:31Pressmeddelande

Almi Värmland har delat ut Skapa-stipendier till innovatörer

null

Värmländska innovatörer fick dela på 50.000 kr.
[Fredrik Östlin till höger Martin Hamilton till vänster]

Fredrik Östlin (till höger), Off2Off, belönades med ett förstapris på 30.000 kr vid tisdagens prisutdelning. Fredrik har jobbat länge inom offentlig sektor och sett svårigheterna med att hantera det överskott av prylar som ständigt uppstår. Han ville därför skapa en vettig och enkel återanvändning av produkterna. Genom den webbförmedlingstjänst som Fredrik skapat synliggör och hanterar han överskottet av möbler och hjälpmedel med mera inom offentlig sektor. Malmö stad är den första stora kunden för Fredrik. Fredrik går nu vidare som Värmlands representant i den nationella tävlingen i oktober i Stockholm. Läs mer på Off2Off<http://www.off2off.se>;.

Martin Hamilton (till vänster), Glowbal Brain, erhöll 10.000 kr för den metod inom crowd sourcing som han utvecklat. Metoden kallas för PIM och står för Progressive Interaction Mapping. Det är en plattform för hantering av problem och lösningar på Internet. Användarna jobbar tillsammans för att tackla problem ur olika synvinklar och hitta fram till konstruktiva lösningar. Just nu utvecklas den första skarpa versionen. Läs mer på Glowbal Brain.<http://glowbalbrain.org/>;

Framtidens Innovatör är ett pris som lanserades 2011 och syftar till att uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer. Detta pris kan sökas av personer mellan 19 och 30 år. Följande två personer erhöll priser:

Elin Lundén, Karlstad - Matlåda med tre uttagbara fack samt bestick i locket (första pris). Läs mer på Elins Smarta.<http://elinssmarta.se/>;

Adam Stålhult, Karlstad - Fil- och yoghurthållare som får ut det sista ur förpackningen

Ett stort tack till alla värmländska innovatörer som skickat in sina ansökningar. Juryn har haft ett omfattande och stimulerande arbete med att välja ut årets pristagare!

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.