2011-09-02 12:05Pressmeddelande

ALMI Väst delar ut pris till årets innovatörer

Almi Väst delar ut årets regionala SKAPA-pris i samband med Almi Väst och Göteborgs Uppfinnareförenings Inspirationskväll onsdagen 7 september.

Det årliga innovationspriset utdelas av ALMI Väst till de som gjort förtjänstfulla insatser i länet när det gäller nyskapande och kreativitet med kommersiella möjligheter. SKAPAs utvecklingsstipendium är Sveriges största och mest prestigefyllda uppfinnarestipendium och är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. 

Som SKAPA-pristagare i Västra Götaland innebär det även att vara regionens finalist i den stora riksfinalen i Stockholm i oktober. De vinner 20 000 kr var samt plats i riksfinalen, där det nationella priset utgörs av totalt 980 000 kronor. 

Förutom två priser till ”Årets Innovatör” delas i år även ut två priser till årets ”Framtida Innovatör”. Prissumman är 5 000 kr var samt plats i riksfinalen med chans att tävla om 75 000 kronor. Syftet med SKAPA Framtidens Innovatör är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer.

Förutom prissumman värderas den stora uppmärksamhet de sökande får i massmedia både regionalt, nationellt och på Tekniska Mässan i oktober, där länsfinalisterna presenteras vid invigningen. 

Prisutdelning:

Onsdag 7 september kl. 18.00

Plats: Semcon, Theres Svenssons gata 15, Lindholmen, Göteborg. 

För mer information:

Nina Gillbo, Ansvarig Affärsrådgivning, ALMI Företagspartner Väst AB, Tel: 070-625 12 04, E-post: nina.gillbo@almi.se

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.