2005-06-20 14:06Pressmeddelande

Almis låneadministration får ny chef i Östersund

Roland Falkdalen tar över expanderande låneadministration i Östersund

Roland Falkdalen har utsetts till verksamhetsansvarig för Almikoncernens rikstäckande låneadministration som utlokaliserats till Östersund från Stockholm. Han kommer närmast från Handelsbanken i Sollefteå där han var kontorschef. Låneadministrationen hanterar idag drygt 3 miljarder kronor för 13.000 småföretagarlån. De senaste åren har volymerna vuxit med 15-20 procent årligen.

Almi först på plats med ersättningsjobb
Almis låneadministration är den första ersättningsverksamheten som är på plats i Östersund efter regementsnedläggningarna. Verksamheten kommer att ha ca 15 medarbetare varav åtta redan sitter på plats i nya lokaler. Ytterligare sju medarbetare är rekryterade. Tre medarbetare följde med från Stockholm och resten är jämtar.

"Inga problem att finna kompetent folk i Jämtland"
- Vi har en klar tillväxtstrategi, säger Roland Falkdalen. Vi kommer att erbjuda andra offentliga aktörer våra tjänster och räknar med att under den kommande femårsperioden kraftigt expandera. Då kommer vi också att kunna erbjuda nya arbetstillfällen. Förutom låneadministration sköter vi obeståndshantering, bokföring, bokslut och viss kundvård för de 21 Almibolagen som finns i alla regioner i Sverige. Vi har inte haft några problem att finna kompetent folk i Jämtland. Vi fick in 500 ansökningar till våra 15 tjänster, fortsätter Roland Falkdalen.

Roland Falkdalen var officer vid I5 en gång i tiden
- Det är med sorg i hjärtat jag har följt nedläggningarna av regementena i Jämtland. Det är lite av ödets ironi att jag nu kommer tillbaka till ett ersättningsjobb då jag lämnade som officer vid regementet I5 i Östersund en gång i tiden. Utlokaliseringen av Almis låneadministration är nämligen ett led i regeringens satsning på kompensationsjobb för de nedlagda regementena i Jämtland.

ALMIs uppdrag är att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med affärsutveckling och rådgivning. Målet är att fler bärkraftiga innovationer når marknaden, att fler livskraftiga företag startas och att företagens konkurrenskraft, effektivitet och tillväxt ökar. ALMI, som ägs av stat och landsting, består av moderbolaget och 21 regionala bolag.

Stockholm den 17 juni 2005.
För ytterligare information:
Verksamhetschef Roland Falkdalen, ALMI Låneadministration, tel 063~4530305,
mobil 070~590 83 37.
Informationsdirektör Lars Mårdbrant, ALMI Företagspartner, tel 08-709 89 01,
mobil 070-314 34 34.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.