2012-11-09 12:01Pressmeddelande

Almis Mentorgala: Årets mentor kommer att koras

Tisdagen den 13 november koras årets mentor i Västsverige. Prisutdelningen sker i samband med Almis Mentorgala i landshövding Lars Bäckströms residens. Er redaktion kan få möjlighet att få reda på vem som vinner redan på tisdagsförmiddagen för att hinna göra intervju och reportage.

Årets Mentor i Västra Götaland koras på tisdag. Utmärkelsen delas ut av landshövding Lars Bäckström och det är i tuff konkurrens.

- Årets mentorprogram får betraktas som extra framgångsrikt för ALMI Väst just för att vi har igång så många mentorpar, säger Almis VD Sara Wallin

Större krav på mentorer

Nytt för 2012 är att vi jobbar med etablerade företag med upp till 30-40 anställda och detta ställer andra krav på våra mentorer. Som underleverantör finns Nyföretagarcentrum NFC, som intervjuar och matchar personer som vill starta eget.

Samarbete finns också med Styrelsekraft som syftar till att få ut fler kvinnor i det aktiva styrelsearbetet.

Gemensamt för alla dessa delaktiviteter är att vi når ut till mer än ett hundra Mentorpar under året.

Mentorgala

Efter att årets mentor har offentliggjorts kommer det att bli mentorgala.

– Denna kväll är väldigt speciell, ett stort symbolvärde i att få ge något tillbaka till våra mentorer som ställer upp helt ideellt för oss på ALMI och för våra adepter, säger Carin Ramneskär ansvarig för årets mentorgala och ALMIs mentorprogram i Göteborg som tillsammans med Goran Rajkovic på Nyföretagarcentrum Göteborg genomför nätverksträffar mm i programmet. 

Få reda på vinnaren i tid

Din redaktion kommer att få reda på vem som blir Årets mentor i god tid innan offentliggörandet, vi ber dock om att inte offentliggöra på webb eller utsändning innan klockan 17.30.

Därmed kommer ni få en möjlighet att nyhetsvärdera och göra artikel om Årets mentor och varför mentorskap, i förlängningen är viktigt för samhället.

Ett pressmeddelande om vinnaren kommer på tisdag förmiddag.

Kontakt

Carin Ramneskär, Almi Företagspartner Väst, 0705-10 73 19

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.