2016-02-11 06:55Pressmeddelande

​Almis Mentorpodd fortsätter inspirera

null

I december sändes det allra första avsnittet av Almi Företagspartner Jönköpings satsning Mentorpodden, där adepter och mentorer som deltagit mentorprogrammet lyfter relevanta ämnen för företagare. Nu har ännu ett avsnitt släppts där nätverkande står på agendan.

I avsnitt två av Mentorpodden ligger fokus på nätverkande och vikten att ta del av andras erfarenheter. Något många som deltagit i mentorprogrammet lyfter fram som en av de saker som varit värdefulla för dem som företagare. Vid nätverksträffar möts adepter och mentorer som deltar i programmet, knyter nya kontakter och utbyter erfarenheter.

Åza Brennander är flerföretagare som bland annat driver den politiska bloggportalen maqt.se och adept i Almis mentorprogram. Hon är även en av de intervjuade i avsnitt två av Mentorpodden.

– Att ha en mentor när man driver företag är jätteviktigt. En mentor bidrar med stöd och tidigare erfarenheter, vilket kan minimera risken för fallgropar. Men man blir också väldigt inspirerad vilket gör att man kan utvecklas som företagare, säger Åza Brennander.

Att ämnet på podden fokuserar på nätverkande ser Åza Brennander som viktigt, hon menar att det är a och o för att öppna nya dörrar.

– Att nätverka kan ge kontaktvägar som man aldrig skulle fått annars, vilket kan skapa helt nya möjligheter för dig och ditt företag. Men man måste ha ett mål med sitt nätverkande och ha förberett något intresseväckande som man öppnar med, säger Åza Brennander.

Jenny Olsson, ansvarig för kommunikation och mentorprogrammet på Almi Jönköping, är nöjd med de två första sändningarna.

– Det första avsnittet har fått över 200 lyssningar så intresset finns. Vi hoppas att podden ska bidra till att fler ska få upp ögonen för vårt mentorprogram och få möjligheten att bli inspirerade och få ny energi från någon utifrån för att ta sitt företag till nästa nivå, säger Jenny Olsson.


Lyssna på Mentorpodden här

Kontakt:
Jenny Olsson, ansvarig för kommunikation och mentorprogrammet, Almi Jönköping
Tel: 036-30 65 03
E-post: jenny.olsson@almi.se

­­­

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.