2016-02-15 12:12Pressmeddelande

Är du Dalarnas bästa innovatör 2016?

null

Sveriges största utvecklingspris; Skapa Utvecklingspris och Skapa Framtidens Innovatör, prisar varje år idérika människor. Över en miljon kronor delas ut. I år går ansökningstiden ut 10 april 2016.

Produkter och tjänster som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges framtida välstånd. Tanken med Skapapriset är att uppmuntra idérika människor. Priset delas ut i två kategorier; Skapa utvecklingspris och Skapa framtidens innovatör. Pristagare utses först regionalt vid en ceremoni där vinnarna, förutom priset, också får 15 000 kronor från Almi. De regionala pristagarna går sedan vidare till tävlingen på riksnivå.

Ulrika Ebenhard, Innovationsrådgivare på Almi Företagspartner, ordförande för den regionala juryn i Dalarna. Hon säger att om man har en bra, och väl genomarbetad idé ska man ansöka till priset. ”Priset ger mycket uppmärksamhet, det är bra för pristagaren. Men det rör sig också om mycket pengar som man kan använda för fortsatt utveckling av idén. Det nationella utvecklingsstipendiet ligger på 550 000 kr.”

För att vinna något av priserna är det viktigt att idén är unik och väl genomtänkt. ”Vi i juryn fäster stor vikt vid idéns kreativitet och marknadspotential.” säger Ulrika Ebenhard.

Skapapriserna har alltså två kategorier, Utvecklingspris och Framtidens Innovatör. Utvecklingspriset kan alla idérika människor tävla om men priset Framtidens Innovatör har en specifik målgrupp – Unga. Ulrika säger: ”Framtidens innovatör är ett pris som lyfter fram de idérika unga innovatörer vi har. Alla födda mellan 1986 och 1997 har nu chansen att vinna 15 000 kr i regionens pris och sedan tävla om de nationella priserna på sammanlagt 150 000 kr.”

”Det är kul att se hur många idéer med potential som finns i länet” säger Ulrika och hoppas på många ansökningar även i år.

Har du en idé som du vill ansöka med gör du det senast 10 april. Länken till ansökningshandlingarna hittar man på Almi GävleDalas hemsida: www.almi.se/GavleDala

Tidigare vinnare av Skapapriserna i Dalarna:

2015
Utvecklingspris
:
Pill Popper -
Ulrika Lindqvist, Sture Milling och Mårten Milling, Schine innovation.

Framtidens Innovatör:
Stopplarm –
Jon Friberg

2014
Utvecklingspris:

Bizify-
Karl-Oskar Lundin, Xeronic AB

Framtidens Innovatör:
Flarie-
Filip Tröger, Kim Ejebari och Niclas Bergfors, Flarie AB

2013
Utvecklingspris:

Flyttbar kontaktledning -
Bengt Hoppe

Framtidens Innovatör:
Iride -
Louise Siljeholm

Almi GävleDala utvecklar framgångsrika företag. Det har vi gjort på olika sätt i snart 60 år. Genom att erbjuda finansiering och affärsrådgivning till företag får vi det regionala näringslivet att växa. 

Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av ALMI Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.