2015-09-29 13:48Pressmeddelande

Året Mentor i Örebro län utsedd

Dan Ekholm har utsetts till Årets Mentor 2015 i kategorin Utveckla företag. Till Årets Mentor i kategorin Starta företag har Torbjörn Jonsson fått utmärkelsen. De båda mottog under tisdagen sina priser vid en ceremoni på Slottet i Örebro. Prisutdelare var landshövding Maria Larsson. I och med att de utsetts till Årets Mentor i Örebro län är de också nominerade till Årets Mentor i Sverige.

– En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Sabina Schnegotzki hos Almi Företagspartner Mälardalen. Mia Carlén, Nyföretagarcentrum Örebro instämmer. De båda representerar de två organisationer som utser Årets Mentorer i länet.

Dan Ekholms adept: Jag har fått verktyg och förutsättningar att skapa tillväxt

Årets mentor i kategorin Utveckla företag, Dan Ekholm, arbetar för Engcon Holding AB.

- Dan är en personkännare med mycket goda kunskaper om styrelse- och ledningsarbete. Med struktur och uppföljning skapar han konkreta och mätbara resultat i de företag han arbetar i, säger hans adept Kenny Johansson. Han driver företaget MK Sales som arbetar med internetmarknadsföring och call centerverksamhet.

Juryns motivering till Dan Ekholms utmärkelse

Årets mentor har stor känsla för struktur och har med sina erfarenheter och sitt stora nätverk bidragit till att adepten hittat rätt fokus. Adepten har utvecklat förmågan att driva utveckling och förändring genom bland annat bolagsstyrning och ett aktivt styrelsearbete. Detta har resulterat i ökat antal anställda, en lyckad etablering utomlands, köp av ett nystartat bolag och en omsättningsökning i ett av bolagen med 30 procent. Mentorn har även varit det bollplank som adepten behövde gällande personalfrågor och att implementera vision och mål hos alla medarbetare.

Torbjörn Jonssons adept: Han är ödmjuk, lyhörd och delar gärna med sig av sin kompetens

Årets mentor i kategorin Starta företag, Torbjörn Jonsson, driver Effektpartner i Karlskoga AB

- Han har med stor professionalitet, med ödmjukhet och respekt både väglett och utmanat sin adept. Han har varit en klippa att luta sig mot för stöd och inspiration och på ett pedagogiskt vis hjälp adepten framåt mot hennes dröm om ett framgångsrikt företagande, säger hans adept Anna Ingelög från konsultföretaget Ingelög & Partner.

Juryns motivering till Torbjörn Jonssons utmärkelse

Genom stort engagemang, respekt och ödmjukhet ser vi att mentorn har lyft sin adept till nya utmaningar och höjder. Adepten har med hjälp av sin mentor fått struktur och balans i affärsidé, fått ett större nätverk och genererat nya framtida möjligheter. Mentorn har delat med sig av sina styrkor och svagheter för att på så sätt vägleda adepten mot drömmen om eget framgångsrikt företagande. Adeptens motivering till årets mentor berör oss alla i juryn.

Årets mentor i Sverige

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor avseende både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 6 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige. På uppdrag av Näringsdepartementet driver de båda organisationerna mentorprogram som riktar sig dels till företag som befinner sig i uppstartsfasen och vill utvecklas, dels till etablerade företag som vill öka tillväxten och arbeta målinriktat tillsammans med en mentor. Almi vänder sig till de etablerade företagen och NyföretagarCentrum till blivande företagare i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1 500-2 000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

För ytterligare information, kontakta:
Sabina Schnegotzki, Almi Företagspartner Mälardalen, 019-17 48 07

Mia Carlén, NyföretagarCentrum Örebro, 019-17 48 60

Dan Ekholm, Årets mentor Utveckla företag, Engcom Holding AB, 070-823 31 02

Torbjörn Jonsson, Årets mentor Starta företag, Effektpartner i Karlskoga AB, 070-981 46 84

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.