2017-06-27 11:42Pressmeddelande

Årets innovatör och Årets unga innovatör i Kronobergs län utsedda

Vinnare av SKAPA-priset som Årets innovatör är Pär Stihl, AvBIT Sweden AB. Pär fick priset för sin Avatarbaserade intervjuteknik som leder till ökad effektivitet i kompetenshöjning hos professionella yrkesgrupper att möta barn i känsliga samtal.

Till vinnare av SKAPA-priset för unga innovatörer utsågs Alexander Brorsson med sin idé Boosterway som är en plattform för träning och hälsa och som utgör en digital interaktiv mötesplats mellan personlig coach och användare.

Pristagarna kommer även att vara länets representanter vid den nationella SKAPA-prisutdelningen på SKAPA Innovationsgala på Stockholmsmässan i Stockholm den 9 november.

  • Vi är väldigt stolta över att kunna presentera två väldigt bra vinnare av länspriset som dessutom kommer att representera länet i den stora nationella tävlingen i Stockholm. Priset till Årets innovatör och Årets unga innovatör i Kronoberg delar vi ut i samband med Almis Tillväxtdag 26 oktober på Stadshotellet i Växjö, säger Louise Oscarson, innovationsrådgivare på Almi och även ordförande i länets SKAPA-jury.

Det nationella utvecklingsstipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas årligen ut av Stiftelsen SKAPA. Syftet med stipendiet är att uppmuntra initiativ och att medverka till att nyskapande och kreativitet i landet tillvaratas mer effektivt. Bakom utvecklingsstipendiet står Stiftelsen SKAPA. Det är ett av landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris.

Juryns motivering till vinnaren av Årets SKAPA-pris:

”Pär Stihl har genom sin innovation bidragit till lösningen på ett stort och aktuellt samhällsproblem. Genom att nyttja sin erfarenhet som polis och entreprenör har han utvecklat en innovativ produkt som bygger på interaktiv avatarteknik. Produkten leder till ökad effektivitet i kompetenshöjning hos professionella yrkesgrupper att möta barn i känsliga samtal. Hans innovation bidrar även till ökad rättssäkerhet i samhället. Produkten har ingen geografisk begränsning och kan därför förväntas ha stor internationell potential”.

Juryns motivering till vinnaren av Årets SKAPA-pris för unga innovatörer:

”Alexander Brorsson har genom sin erfarenhet som elitidrottare tagit fram en innovativ plattform för träning och hälsa. Boosterway är en digital interaktiv mötesplats mellan personlig coach och användare. Tjänsten är levande där utbudet förändras kontinuerligt av de PT som är kopplade till tjänsten. Som användare kan få ut maximalt av din träning på ett effektivare sätt. Tjänsten ligger i tiden och har stor potential att ta marknadsandelar både nationellt och internationellt.”

För mer information kontakta: Louise Oscarson, Almi Kronoberg, tel. 0470-70 74 06

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.