2016-08-15 11:31Pressmeddelande

Årets Mentor för tillväxtföretag kan ha bidragit till en världsunik lösning

Falkenbergföretagaren Thomas Johansson har utsetts till Årets Mentor i Halland i kategorin tillväxtföretag. – Jag känner att jag har lärt mig att ställa andra krav på produktionen och inte vara rädd för att misslyckas, säger hansadept Anton Haglund.– En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas att få sitt företag att växa. Årets mentor i Halland har helt klart visat sig ha de kvaliteterna, säger Magdalena Johansson, VD för Almi Halland. Det är Almi, som utser Årets Mentor för tillväxtföretag i länet. Thomas Johansson är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Thomas Johanssons adept: Ett fantastiskt bollplank och ett energiknippe
Årets mentor Thomas Johansson är VD för Falkenbergföretaget Absortech, som tillverkar och säljer automatiseringsutrustning och fuktupptagningsanordningar på en internationell marknad. - Han är ett fantastiskt bollplank och ett riktigt energiknippe, säger adepten Anton Haglund, somdriver företaget SmellWell World Wide i Varberg. SmellWell har tagit fram en enkel lösning för illaluktande idrottsutrustning genom att två påsar läggs i t.ex. skor, benskydd och handskar för att ta bort dålig lukt. Företaget räknar med att bli först i världen att använda denna typ av teknologi. - Tack vare vår mentor kommer vi förhoppningsvis att kunna lansera en ännu mer konkurrenskraftig och effektiv produkt under 2016, säger Anton Haglund.

Juryns motivering: Kan resultera i en världsunik lösning för fuktabsorption
Thomas Johansson har både genom produktkunnande, nätverk och strategiarbete berikat sitt adeptföretag. Han har inte bara öppnat upp sin verksamhet och låtit adeptföretaget nyttja testlabb och besöka produktion, utan han har också kunnat bidra med ovärderligt nätverk, vilket kan resultera i att adeptföretaget möjligen kan lansera en världsunik lösning för fuktabsorption. Under mentorskapets gång har han inspirerat och engagerat sitt adeptföretag och gett dem nya infallsvinklar på problem och lösningar.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för tillväxtföretag i Sverige sker under mässan Starta Eget i Älvsjö den 10-12 november.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor för tillväxtföretag delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag, det senare i samarbete med NyföretagarCentrum. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i Almis olika mentorprogram.

Mer information, kontakta:
Johanna Ekberg
, informationsansvarig Almi Halland, mobil 070 547 22 76
Thomas Johansson, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 070 870 46 72

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.