2014-09-25 08:00Pressmeddelande

Årets Mentor i Norrbotten utsedd

null

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas.

Coachen och föreläsaren Tina Hollstedt har utsetts till Årets Mentor i Norrbotten i kategorin befintliga företag. – Jag har blivit mycket effektivare på arbetet, säger hennes adept Per-Åke Pettersson. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa. Det är ett väsentligt komplement till vår rådgivning och finansiering, säger Hans Å. Strandberg hos Almi Nord, som utser Årets Mentor i länet. Länsvinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

20 år erfarenhet
Tina Hollstedt har nominerats av sin adept Per-Åke Pettersson, som driver företaget Hans på Hörnet i Arvidsjaur. Hon är coach och föreläsare vid utbildningsföretaget UtvecklingsCompagniet, med kontor i Boden och Älvsbyn. Företaget genomför verksamhetsutveckling, utbildningar, föreläsningar och coaching, både i och utanför Sverige. Tina Hollstedt har över 20 års erfarenhet av utbildning, kommunikation och samarbete i arbetsgrupper. Per-Åke Petterssons företag Hans på Hörnet ligger i en fastighet mitt i centrala Arvidsjaur och är ett konditori med ett litet bageri, cateringverksamhet och med tre anställda. Planen är att utöka och utveckla verksamheten inte minst cateringdelen. En kuriositet är att man erbjuder specialdesignade tårtor efter kundens önskemål.

Ur juryns motivering till utmärkelsen
Tina Hollstedt har hjälpt sin adept att fokusera på det som är viktigt och få insikt i hur han skall balansera arbetet i sitt företag i kombination med ett bra familjeliv. Hon har tillfört ovärderlig kunskap, nya idéer och nya vinklar och utan pekpinnar till adepten vilket skapat utrymme för nya utmaningar. Nu är adepten säkrare i sin chefsposition, har ökat omsättningen och vet hur han ska genomföra en planerad expansion.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelning för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare.

Mer information, kontakta:
Hans Å. Strandberg, Almi Företagspartner Nord, mobil 070-586 79 33
Tina Hollstedt, Årets mentor i Norrbotten, mobil 070-655 00 88
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.