2014-09-22 08:00Pressmeddelande

Årets Mentor i Stockholms län utsedd

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas.

Näringslivscoachen Birgitta Björk har utsetts till Årets Mentor i Stockholms län i kategorin befintliga företag. – Hon har delat med sig av sin kunskap utan att komma med några paketlösningar utan motiverat och sporrat mig att själv söka svaren, säger hennes adept Annica Sander. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa. Det är ett väsentligt komplement till vår rådgivning och finansiering, säger Rachel Lahdo Ghareb, projektledare hos Almi Stockholm Sörmland, som utser Årets Mentor i länet.

Länsvinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

”Jag trodde faktiskt aldrig att en matchning kunde bli så här bra”
Birgitta Björk har nominerats av sin adept Annica Sander, som driver Stockholms RehabKlinik. Birgitta Björk är konsult och certifierad näringslivscoach. Hon erbjuder certifierad styrelseutbildning och har själv vana av styrelsearbete och erfarenhet från ledande ställning i större organisationer inom statliga myndigheter. – Birgitta Björk har en fantastisk egenskap att fånga in mina svaga sidor och fått mig att ta tag i dem. Jag trodde faktiskt aldrig att en matchning kunde bli så här bra och jag har hittat en vän för livet som jag verkligen ser upp till och som jag hoppas och tror kommer följa mig och mitt företag på ett eller annat sätt i framtiden, säger hennes adept.

Driver tre rehabkliniker i Stockholm
Annica Sander är naprapat och en av delägarna i Stockholms RehabKlinik, som arbetar med rehabilitering och friskvård för patienter, som har behov av naprapat- och sjukgymnastbehandling. Företaget har tre kliniker i Stockholm och 15 anställda men utbildar också på t.ex. ryggskolor, löpskolor och inom ergonomi. 

Motivering till utmärkelsen
Birgitta Björks mentorskap har mycket handlat om personlig utveckling, kommunikation och att stärka adeptens ledarskap. Men även andra delar av företagsamhet har diskuterats, ventilerats och analyserats. Hon har också delat med sig av och involverat sin adept i sitt nätverk och hjälpt sin adept att bli stärkt som företagsledare och företagskvinna.

Prisutdelningarna
Prisutdelning för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Eget företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. 

Mer information, kontakta:
Rachel Lahdo Ghareb, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, tel. 08 458 14 60
Birgitta Björk, Årets mentor i Stockholms län, mobil 073 625 04 18
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.