2014-08-13 15:00Pressmeddelande

Årets Mentor på Gotland utsedd

null

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas

Vid en ceremoni under onsdagen utsågs förre chefen för Almi Företagspartner Gotland Christer Granegård till Årets Mentor i länet i kategorin befintliga företag. – Det har varit ett mycket professionellt mentorskap, inte minst ett fantastiskt engagemang och stöd till mig som företagare, säger hans adept Jonas Devallius. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa. Det är ett väsentligt komplement till vår rådgivning och finansiering, säger Ingalill Bengtsson, projektledare hos Almi Gotland, som utser Årets Mentor i länet. Länsvinnaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

”Han har stärkt min tro på att lyckas”

Christer Granegård har nominerats av sin adept Jonas Devallius, som driver företaget Devallius Verksamhetsutveckling i Klintehamn. Företaget är inriktat på s.k. retail marketing så att leverantörer till detaljhandeln mer effektivt kan utveckla sin marknadsföring och försäljning och därmed stärka sina produkter och varumärken. Det kan handla om nyhetslanseringar, försäljningskampanjer, event och mässor. Mentorn Christer Granegård var tidigare VD på Almi Företagspartner Gotland och chef för Regionala Utvecklingsenheten på Länsstyrelsen. Han har en bred erfarenhet inom företagsutveckling och ett stort nätverk på Gotland. - Han har varit ett mycket viktigt bollplank när det gäller att ha rätt fokus och göra rätt prioriteringar. Han har bekräftat mina planer och tillfört värdefulla synpunkter som gjort dem mer slagkraftiga. Inte minst har han stärkt min tro på att lyckas som egen företagare, säger Jonas Devallius.

”Engagerad och nyfiken på ett positivt sett”

För Jonas Devallius företag har Christer Granegård som mentor bidragit till att definiera och utveckla nya marknader och affärsområden. Det har lett till att företaget också har stärkt sin interna kompetens med en samarbetspartner. - Vi har nu både kortsiktigt och långsiktigt mycket bra förutsättningar att växa på ett stabilt sätt med ökande omsättning. Det är ett resultat av mentorskapet, säger adepten Jonas Devallius. Mentorskapet har också lett till att företaget har fått tydliga konkurrensfördelar på marknaden. Det är något som har visat sig i försäljningsarbetet och de uppdrag, som företaget fått. - Han är engagerad och uthållig och nyfiken på ett positivt sett, säger Jonas Devallius.

Motivering till utmärkelsen

Christer Granegård har visat ett stort engagemang som mentor. Han har skapat sig en helhetsbild av sin adept och adeptens företag och delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Han har varit ett stöd vid beslut och målformulering och delat med sig av sina kontakter och nätverk.

Prisutdelningarna

Prisceremonin med diplomutdelning på Gotland ägde rum den 13 augusti kl 15 i Almi Företagspartners lokaler i Visby. Prisutdelning för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige dit Christer Granegård är nominerad sker den 3 oktober i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare.

Mer information, kontakta:

Ingalill Bengtsson, Almi Företagspartner Gotland, mobil 070 545 85 89

Christer Granegård, Årets mentor på Gotland, mobil 070 590 88 36

Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.