2017-09-19 14:08Pressmeddelande

Årets Mentor utsedd i Jämtland, "– Han är en förebild helt enkelt"

null

Peter Hasselskog Bredesen har utsetts till Årets Mentor i kategorin tillväxtföretag och till Årets Mentor i kategorin nya företag har Maria Rubensson utsetts. – Jag och mitt företag växer så det knakar, säger Marias adept Anki Engström Fälth. – Han hjälpt mig att definiera vad som gör att kunden väljer just mig, säger adepten Anna Hansson om sin mentor Peter. Under tisdagen vid en ceremoni på Almi Företagspartner Mitts kontor hyllades mentorerna av prisutdelare Anders Byström, regiondirektör för Region Jämtland/Härjedalen.

– Årets mentorer visar vilket viktigt tillskott en mentor är både för företag som nyligen startat och för dem som kommit längre och som går in i en tillväxtfas, säger Anna Ottosson Blixth hos Almi Mitt och Ingrid Lilja, NyföretagarCentrum Jämtland, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är genom sin utmärkelse även nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige som avgörs den 10 november i Stockholm.

Peter Hasselskog Bredesens adept: Han är en förebild helt enkelt
Årets mentor i kategorin tillväxtföretag är Peter Hasselskog Bredesen, som är account manager på Telavox i Östersund men driver också Gå och löpkliniken i Östersund. - Han sprider ett lugn omkring sig och med ett prestigelöst förhållningssätt har han hjälpt mig att definiera vad jag vill och vad som gör att kunden väljer just mig. Jag känner mig säkrare i min roll på marknaden. Han är en förebild helt enkelt, säger adepten Anna Hansson, som driver företaget ANNAHs i Offerdal i Krokoms kommun. Företaget erbjuder mental styrketräning, föreläsningar och utbildningar. - Jag har blivit introducerad i nya nätverk, tagit fram ett säljmaterial, vet hur jag ska sätta priser och sålt mer av de tjänster som jag vill hålla på med. Min omsättning i kronor har ökat med drygt 50 procent, säger hon.

Maria Rubenssons adept: Hon har förmågan att möta mig där jag är
Årets mentor i kategorin nya företagare är Maria Rubensson som är ägare och ansvarig för ekonomisk rådgivning, personal och ledningsutveckling i företaget Ekorrit med huvudkontor i Strömsund. – Hon är jordnära och har förmågan att möta mig där jag är i min utveckling, säger adepten Anki Engström Fälth, som driver företaget Greenovate i Ås, som utvecklar hållbara lågriskprodukter inom gröna näringar. - Jag har utvecklats enormt och dessutom kan hon redovisning och har kontakter som visat sig vara värdefulla för mig. Jag och mitt företag växer så det knakar, säger hon.

Juryns motivering till utmärkelsen av Peter Hasselskog Bredesen:
Han har i mentorrollen nyttjat sina egna erfarenheter inom företagande och på ett tryggt, engagerande och inspirerande sätt delgett sin kunskap och motiverat sin adept att våga genomföra förändringar som påverkat både företagets resultat och skapat en hållbar grund för företaget och företagaren.

Juryns motivering till utmärkelsen av Maria Rubensson:
Maria Rubensson har utsetts för att hon med engagemang, kraft, kunskap och stöd hjälpt adepten att utvecklas som person och som företagare, att få struktur och balans och modet att växa.


Mer information, kontakta:
Anna Ottosson Blixth, affärsrådgivare Almi Mitt, mobil 070 380 69 15
Peter Hasselskog Bredesen, Årets mentor tillväxtföretag, mobil 073 180 39 14
Ingrid Lilja, NyföretagarCentrum Jämtland, mobil 070 270 55 24
Maria Rubensson, Årets mentor nya företag, mobil 070 654 80 99

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.