2014-09-22 08:00Pressmeddelande

Årets Mentorer i Sörmland utsedda

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas.

Tomas Hälleberg har utsetts till Årets Mentor i Sörmland i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i Sörmland i kategorin blivande företagare har utsetts Thomas Anderberg. - Han har en förmåga att lyssna med äkta intresse och ställa enkla frågor som gör det lätt att hitta nya lösningar, säger Tomas Hällebergs adept Marianne Strand. – Han har delat med sig av sitt nätverk och varit ett bollplank under hela min resa, säger Thomas Anderbergs adept Linda Nilsson. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Rachel Lahdo Ghareb, mentoransvarig hos Almi Stockholm Sörmland och Birgit Båvner, NyföretagarCentrum Östra Sörmland, som representerar de två organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

”Nyfikenhet, öppenhet, medkänsla och humor”
Det är Marianne Strand, som i sitt företag utvecklar idéer till manus för film, radio och tv, som har nominerat Tomas Hälleberg. Han verkar bland annat som mentor och konsult och har stor erfarenhet av olika slags branscher där han arbetat med företagsutveckling. - Han har varit ett stort stöd för mig under arbetet med ett smalt kulturprojekt. Genom sin nyfikenhet, öppenhet, medkänsla och humor har han erbjudit psykologiskt stöd, energi och ny inspiration, framför allt i perioder med stora utmaningar, säger Marianne Strand. Företagande är hennes sätt att verka på för att utveckla och sprida fiktiva och dokumentära berättelser och att erbjuda dramaturgisk rådgivning.

Ett närvarande bollplank som ifrågasatt, tipsat och lagt fram nya perspektiv
Thomas Anderberg har nominerats av sin adept Linda Nilsson, som arbetar med porträtt- och reportagefotografering i Jönåker. Thomas Anderberg driver företaget Anderberg Media i Nyköping. Det är ett familjeföretag som erbjuder reklamtjänster. - Han har med ett stort engagemang generöst delat med sig av alla faktorer som ger framgång. Han har varit ett närvarande bollplank och ifrågasatt, tipsat och lagt fram nya perspektiv utan att någonsin tappa bort sin mentorroll. Jag har idag fått ett namn som en duktig fotograf och har idag en potential att växa och bli en byrå, säger Linda Nilsson.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentorer för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 3 oktober i samband med mässan Eget företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas.

Mer information, kontakta:
Birgit Båvner, NyföretagarCentrum Östra Sörmland, tel 070 340 60 94
Rachel Lahdo Ghareb, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, tel. 08 458 14 60
Thomas Anderberg, Årets mentor blivande företag i Sörmland, mobil 070-326 88 79
Tomas Hälleberg, Årets mentor befintliga företag i Sörmland, mobil 070-303 04 30
Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25
Therese Käck, nationell projektledare, NyföretagarCentrum Sverige, tel. 08 551 124 03

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.