2011-09-30 16:49Pressmeddelande

Årets Mentorer i Västra Götaland utsedda - Ett lyft för nyföretagandet i regionen

Jonas Bergqvist och Johanna Pollnow har utsetts till årets mentorer i Västra Götaland. Nu har de möjlighet att få utmärkelsen Årets Mentor i Sverige. 

Och bra mentorer är viktigt

- Bra mentorer bidrar till den svenska tillväxten. För den enskilda företagaren innebär mentorn att man har en utomstående person som kan driva en framåt. En mentor är som en turbo på en bil. Den ger det lilla extra, säger Jimmy Pervik, nationell projektledare på Almi Företagspartner.

- En mentor är ett bollplank som kan dela med sig av sina kunskaper, kontakter och nätverk. Mentorn har ett utifrånperspektiv och kan ge konstruktiv kritik, säger Petra Johansson, NyföretagareCentrum Väst.

Det är NyföretagarCentrum Väst och Almi Företagspartner Väst som utser Årets mentorer i länet. Om det är det är Jonas Bergqvist och Johanna  Pollnow som står som vinnare då avgörs 5 oktober.

”Min mentor får mig att tänka annorlunda”

Johanna Pollnow har nominerats av sin adept Lene Mortensen, som driver konferensgården Sju sjöar de Lene i Öxnevalla mellan Kinna och Varberg. Johanna Pollnow har bland annat varit produktchef på Ford Motor Company och VD för företaget Autoact och varit nominerad till Sveriges framtida kvinnliga ledare.

- Min mentor får mig att tänka annorlunda speciellt när det gäller marknadsföring. Och hon har lärt mig att ”plocka frukterna som hänger längst ner”, säger Lene Mortensen.

”Hans stöttning har varit obetalbar”

Jonas Bergqvist har nominerats av sin adept Helena Stamnes, som via sitt bolag LightHouse Coaching & Rådgivning kommer att erbjuda professionella coachingtjänster och uppdrag inom personalområdet. Jonas Bergqvist arbetar på företaget Niscaya som säljer avancerade säkerhetsutrustningar.

- Min mentor har gjort mig bättre på att ta egna kontakter och få ett affärsfokus. Hans stöttning har varit obetalbar, säger Helena Stamnes.

Om Mentor Eget Företag

Näringsdepartementet har givit ALMI Företagspartner och NyföretagarCentrum i gemensamt uppdrag att skapa ett rikstäckande program för mentorskap i komplement till ordinarie rådgivning. Programmet Mentor Eget Företag finansieras av Näringsdepartementet och ska öka möjligheterna för blivande och befintliga småföretagare att starta och utveckla lönsamma företag. Programmet innebär en förstärkning och ett komplement till den rådgivning som ALMI och NyföretagarCentrum redan ger. Det övergripande målet är att sprida mentorprogrammet till nyföretagare i hela Sverige. Blivande och befintliga entreprenörer kan genom programmet kostnadsfritt få tillgång till en mentor under ett år. Det blir på så vis lättare att komma igång med företagandet och det går snabbare att nå lönsamhet och framgång.

För ytterligare information:

Petra Johnsson, NyföretagarCentrum Väst, 0520-195 31

Christer Oom, Almi Företagspartner Väst, direkt: 0500-44 62 20

Jimmy Pervik, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 574 69 40

Josefin Hildinge, nationell projektledare, NyföretagarCentrum Sverige, mobil 070 954 35 15

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.