2016-11-11 11:30Pressmeddelande

Årets Mentorer kommer från Jönköping och Stockholm

Pressinformation från Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige

Dagnija Waern och Pelle Lindberg är utsedda till Årets Mentorer i Sverige 2016

Nu har Årets Mentorer i Sverige tillkännagetts. I kategorin Tillväxtföretag utsågs Dagnija Waern från Jönköping och i kategorin Nya företag utsågs Pelle Lindbergfrån Stockholm. – Jag har blivit mer trygg i rollen som ledare i ett växande bolag, säger Pelle Lindbergs adept Robert Hallgren. – Jag har nu fått en mycket bättre koll på företagets utveckling, säger Dagnija Wearns adept Dag Malgeryd. – De båda mentorerna har föredömligt agerat bollplank, lyssnat och delat med sig av sina kompetenser och erfarenheter, säger de båda nationella projektledarna Therese Käck, NyföretagarCentrum Sverige och Marlene Hagenrud, Almi Företagspartner. De båda pristagarna tog emot sina pris som Årets Mentor på mässan Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö den 11 november.

Dagnija Waern, årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag: Det har det hänt saker vid varje möte

Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag Dagnija Wearn är idag pensionerad men har en bred yrkeserfarenhet inte minst som försäljningschef inom byggbranschen. - Min styrka som mentor har varit coachning och att sätta upp realistiska men utmanande mål. Vi har haft en levande diskussion och det har det hänt saker vid varje möte. Vi har gemensamt tagit fram en marknadsplan, en realistisk budget och det har också handlat om att bygga varumärket och kommunicera rätt saker, säger hon.

Dagnija Waerns adept Dag Malgeryd: Hon sätter fingret på områden som lätt glöms bort

- Dagnija har lyft mej som företagsledare och satt fingret på strategiska områden som lätt glöms bort i vardagen.När jag går från ett möte öppnar sig fem dörrar till som jag inte tänkt på, säger adepten Dag Malgeryd. Han driver företaget Recaremed, som förenklar insamlingen av överblivet läkemedel så det inte påverkar miljön och förebygger stölder. Företaget vänder sig i första hand till mindre företag och äldreboenden som hanterar läkemedel och stickande och skärande produkter. – Jag har nu fått en mycket bättre struktur och koll på företagets utveckling, säger Dag Malgeryd.

Juryns motivering: Dagnija Waern:

Dagnija Waern får priset för sin utomordentliga insats som ideell mentor för adepten Dag Malgeryd och hans företag Recaremed i Jönköpings län. Hon har satt fingret på strategiska områden, varit lyhörd för behoven samt intresserat sig för att hitta den bästa lösningen för varje utvecklingsområde. Adepten har genom mentorn fått nya erfarenheter, infallsvinklar och dimensioner vilket lyft honom i rollen som företagsledare. Mentorskapet har bidragit till en kraftig omsättningsökning och en bra grund till en fortsatt tillväxtresa.

Pelle Lindberg, Årets Mentor i kategorin Nya företag: Det roliga är att komma in i nya branscher

Årets mentor i kategorin Nya företag är Pelle Lindberg, som driver Lidingöföretaget Millerspath, som arbetar meddigital strategi, affärsutveckling och digital produktion.– Det roliga med att vara mentor är att komma in i nya branscher och använda sina erfarenheter som entreprenör. Min adept har varit duktig på att förverkliga det vi sagt, säger han.

Pelle Lindbergs adept Robert Hallgren: Jag har vågat ta nödvändiga risker

- Att ha någon med sig som har gjort resan är riktigt bra. Jag har vågat ta nödvändiga risker och blivit mer trygg i rollen som ledare i ett växande bolag, säger adepten Robert Hallgren, som driver företaget The Generation i Stockholm. Företaget designar och bygger webbplatser i publiceringsverktyget WordPress. – Många kan göra en webbplats men få kan leverera den professionella process som krävs. Min mentors erfarenheter i kombination med hans aktiva mentorskap har varit avgörande för att vi har kunnat dubbla verksamheten och ta in nya kunder under året, säger han.

Juryns motivering Pelle Lindberg:

Pelle Lindberg har med en gedigen erfarenhet tillsammans med stöttning hjälpt adepten att våga ta stora och viktiga beslut men också bli tryggare i rollen som företagare och ledare. Med hjälp av hans erfarenhet av strategi har the Generation dubblat sin omsättning, anställt sex personer och lyckats ta in några av Sveriges största bolag som kunder.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.200-1.500 mentorpar i de två mentorprogrammen.

För ytterligare information:

Dagnija Waern, Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag, mobil 070 576 57 76

Pelle Lindberg, Årets mentor i kategorin Nya företag, mobil 070 571 74 42

Marlene Hagenrud, nationell projektledare, Almi Företagspartner, mobil 070 699 79 25

Therese Käck, nationell projektledare, NyföretagarCentrum Sverige, mobil 070 678 79 57

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.