2014-09-11 16:54Pressmeddelande

Årets Mentorer utsedda i Värmland

null

En mentor kan vara avgörande för om en företagare lyckas. Genom att mentorn delar med sig av sin långa erfarenhet erhåller adepten stöd och råd för att utveckla sitt företag och göra bättre affärer. Alla mentorer arbetar ideellt under ett år och bjuder alltså på både tid och erfarenhet för att hjälpa andra företagare att bli mer lönsamma och konkurrenskraftiga här i Värmland. Almi driver programmet på uppdrag av Näringsdepartementet.

Till Årets Mentor för befintliga företag i Värmland har Almi utsett Lars Lans.

En supergubbe
Ja, så beskrivs mentorn Lars Lans av sin adept Daniel Turesson, som driver Rudskoga Svets Mekaniska AB. Lars är numera pensionär men har tidigare ägt och drivit många olika företag bland annat inom verkstadsindustrin.

Motivering till utmärkelsen
Lars har med sitt stora engagemang och tidigare erfarenheter gett konkreta råd för att utveckla Daniels företag. Han har haft lätt för att sätta sig in i adeptens situation och visat på hur viktigt det är att fokusera och analysera sina idéer innan man fattar beslut om hur man går vidare. Han har stärkt adeptens tro på sig själv som entreprenör.

Stark utveckling av adepten Daniels företag
Rudskoga Svets Mekaniska AB erbjuder industriunderhåll och tillverkning av ADR-godkända dieseltankar. Under mentoråret har företaget gått igenom ett stålbad och lyckats vända en förlust på 980.000 kr till en vinst på 410.000 kr.
- Detta hade nog inte skett om inte Lars berättat om sina erfarenheter och trott på oss. Vi har även tagit in delägare som tror på oss och vill vara med på resan. Vi håller också på att skapa en extern styrelse där Lars är tillfrågad om en plats, säger Daniel.

Samtidigt delade NyföretagarCentrum ut priset Årets Mentor för blivande företag, alltså de som är i startfasen. Priset gick till Staffan Barrefors för hans insatser med adepten Erik Göransson.

Nationell prisutdelning
Båda pristagarna går vidare till den nationella finalen den 3 oktober i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.
-------------------------------
Bifogad bild från vänster till höger: Daniel Turesson, Lars Lans och Staffan Barrefors. (Erik Göransson kunde tyvärr inte vara med och fira idag).

Mer information om mentorprogrammet: www.almi.se/mentor

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.