2017-05-11 15:30Pressmeddelande

Årets Nya Företagare i Luleå

I samband med Business Evening den 11 maj 2017 delades Almis utmärkelse Årets Nya Företagare ut till Grödahl & Hellmér AB med motiveringen "Årets nya företagare i Luleå 2017 har näsa för affärer. Man erbjuder en produkt som underlättar för företagen att marknadsföra sig i en ständigt ökande konkurrens, som ökar i betydelse nationellt såväl som internationellt och som utmanar etablerade affärsmodeller. Affärsidén genomsyras av hållbarhet, grunden till långsiktig lönsamhet är lagd och potentialen till tillväxt gränslös!".

Årets nya företagare berikar Luleås näringsliv med nya sätt att tänka. Den vinnande företagaren erbjuder en unik produkt eller tjänst, och ska ha lagt grunden för långsiktig tillväxt och framgång i sitt företag. Vinnaren ska utgöra en god förebild för andra som startar och utvecklar företag. Andra faktorer som vägs in är export utanför kommunen/länet/landet samt utmanande av det etablerade.

Sofia Grödahl och Lisa Hellmér driver tillsammans Grödahl & Hellmér AB och erbjuder ekologiska ljus och spaprodukter som rönt uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser under varumärket Hing Organics. En ny spännande tjänst som spås en lysande framtid är utveckling av signaturdofter för olika varumärken. Läs mer om Årets Nya Företagare här

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.