2016-10-11 14:03Pressmeddelande

Årets Nybyggare 2016 utsedd i Jämtlands län

null

Idag den 11 oktober utsågs vinnaren av Årets Nybyggare Jämtland i kategorin Nystart på Länsresidenset i Östersund. Priset delades ut av landshövding Jöran Hägglund.


Vinnaren av Årets Nybyggare Jämtland 2016 tilldelas; Asho Gutale - Bakaaro Halal

MED MOTIVERINGEN: Asho Gutale har på kort tid och med begränsade medel skapat en plats i Östersund, där människor från olika delar av världen kan täcka sina behov av livsmedel, kläder och banktjänster för utlandsbetalningar. Trots att det var svårt att få andra på sin sida och se potentialen, fortsatte hon med att bygga upp verksamheten med en stark egen övertygelse. Idag är den välkända affären vid Stortorget i Östersund en mötesplats som uppskattas av många. Ashos företag underlättar för nysvenskar att hitta en plats i samhället och gör det lite enklare att landa i sina nya liv. Tar man en titt i hennes butik förstår man även bättre hur det nya mångkulturella Sverige formas just nu.
Pristagaren är en varmhjärtat, glad och optimistisk person som aktivt också inspirerar andra att följa sin dröm.

För mer information kring Årets Nybyggare Jämtland, kontakta Sven Brückmann affärsrådgivare IFS, Almi Företagspartner Mitt AB, 063-57 11 13. http://aretsnybyggare.se/
För information om Almi Företagspartner, kontakta VD Eva Högdahl, 070-576 77 22

Kontakt vinnare: Asho Gutale, telefon 073-495 75 80


Om Årets Nybyggare
Går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch. Priset ska förutom att lyfta fram företagsamma individer med invandrarbakgrund även försöka bryta den stereotypa bild, som många har om invandrare och deras företag. Med priset vill Stiftelsen IFS stimulera andra att se företagande som reellt integrationsverktyg. Ett steg i den riktningen är priset Årets Nybyggare där Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf är beskyddare. Priset delas ut varje år och ska ses som ett sätt att skapa förebilder och visa på goda exempel bland personer med utländsk bakgrund. Priset ska inspirera och visa att det, i Sverige, går att vara en framgångsrik företagare med utländsk bakgrund. Priset delas ut i samarbete med SEB.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.