2015-09-25 17:00Pressmeddelande

Årets nybyggare driver ett snabbväxande miljöföretag, Årets pionjär driver assistansbolag

Utmärkelsen Årets Nybyggare – Nystart premierar personer med utländsk bakgrund som med begränsade resurser och under en kort period, genom hårt och målmedvetet arbete, nått framgång i sitt företagande. Årets Nybyggare – Pionjär premierar personer med utländsk bakgrund sombott i Sverige under längre tid och lyckats etablera ett starkt och lönsamtföretag.

I dag fick Behrang Gilanpours pris för Årets nybyggare i Stockholms län 2015. Behrangkom till Sverige 1987 från Iran. Behrang driver bolaget OzoneTech.

Priset för Årets pionjär i Stockholms län 2015 gick till Chamoun Simon Gouriye som kom från Syrien till Sverige vid 5: års ålder och driver idag ELFA Assistans.

Motivering Årets nybyggare i Stockholms län 2015 – OzoneTech:

Behrang Gilanpours historia börjar med en tuff start i livet. Kriget i Iran, flykten därifrån, och livet på olika flyktingförläggningar i Sverige blev en mycket stor utmaning med starka upplevelser.

Anpassningen till det svenska samhället gick därefter med framgång och i rasande fart. Studierna avslutades på civilingenjörslinjen i datateknik i Linköping. Behrang fick därefter, via sin bror, kontakt med ett litet företag OzoneTech.

Idag är bolaget i familjen Gilanpours ägo och har blivit ett snabbväxande miljöföretag med 20 anställda som nu etablerar sig i flera europeiska länder. Företagets inriktning är luft- och vattenrening, allt från enklare reningssammanhang till avancerade industriella processer. Segmentet ozonrening för storkök är företagets ryggrad.

Familjen, inte minst föräldrarna och brodern Behrooz, har varit fundamentet under hela denna tid. Under flykten, under uppväxten i Sverige och under utvecklingen av OzoneTech till det vi ser idag.

Behrang är även involverad i att skriva regelverket inom EU för framtidens miljövänliga lösningar på området. Behrang med sitt nytänkande är väl värd utmärkelsen som Årets Nybyggare i Stockholms län.

Motivering Årets pionjär i Stockholms län 2015 – ELFA Assistans:

Chamoun ”Simon” Gouriye kom från Syrien vid 5 års ålder. Han tillhör en stor familj med 7 syskon. Familjen var tvungen att fly hemlandet och flykten till Sverige var en lång och osäker resa. Föräldrarna saknade utbildning och detta gjorde förutsättningarna extra tuffa.

Vid 17 års ålder ville Chamoun bli entreprenör för att kunna försörja sig och sin familj. Hans pappas vacklande hälsa väckte tanken om personlig assistens. Med nyfikenhet, beslutsamhet, uthållighet och energi har Chamoun byggt en verksamhet, ELFA Assistans, som idag har vuxit till cirka 200 anställda och en omsättning på 65 miljoner. Vilken resa i livet! Detta gör att Chamoun är väl värd utmärkelsen som Årets Pionjär i Stockholms län.

http://aretsnybyggare.se/

För mer information kontakta:

Azzam Mühr, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB te. 08-358 14 79

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.